Ahmet Altan hakkında tutukluluğa itiraz reddedildi

1138 gün hapis yattıktan sonra tahliye edilen, bir hafta sonra yeniden tutuklanan gazeteci Ahmet Altan’ın yeniden tutuklanmasına yapılan itiraz İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.

Ahmet Altan'ın gözaltına alınmasının ardından avukatı Figen Çalıkuşu bir üst mahkeme olan İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulunmuştu.

Altan’ın avukatı Figen Çalıkuşu şu mesajı paylaştı:

ahmet-altan-hakkinda-tutukluluga-itiraz-reddedildi-649599-1.

Çalıkuşu mahkemeye verdiği dilekçede, Altan'ın tahliyesine hükmeden 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararın ara karar değil hüküm olduğunu ifade ederek "Dosya Yargıtay incelemesine geçmiştir. 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nin tutuklama kararı verme yetkisi yoktur" demiş ve tutuklamaya yönelik yakalama kararının kaldırılması istemişti.

Ancak Çalıkuşu’nun bu itirazı da reddedilmişti.

NE OLMUŞTU?

1138 gün hapishanede tutulan Altan, İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından , “örgüte üye olmamakla birlikte bilerek yardım” suçundan 10 yıl 6 ay cezaya çarptırılmış, ancak suçun niteliği ve tutuklulukta geçirdiği süre gözetilerek, geçtiğimiz hafta 4 Kasım Pazartesi günü tahliye edilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tahliyeye itirazını değerlendiren İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi, Altan hakkında 12 Kasım’da yakalama kararı çıkartmış, Altan aynı günün akşamı evinden gözaltına alınmış ve dün (13 Kasım) yeniden tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilmişti.

cukurda-defineci-avi-540867-1.