Ahmet Büke’nin “Kırlangıç Zamanı” adlı öykü kitabı, 10 ve üzeri yaş grubu için Mert Tugen’in resimleriyle Can Çocuk Yayınları tarafındanyayımlandı. Tanıtım bülteninden Çağdaş edebiyatımızın ödüllü öykücülerinden, Alnı Mavide ve Kumrunun Gördüğü gibi sevilen kitaplarıyla belleklerde iz bırakan Ahmet Büke, öykülerini bu kez genç okurlar için kaleme aldı. Ahmet Büke, hüzün ile sevincin, yokluk ile umudun, acı ile dayanışmanın iç içe […]

Ahmet Büke’den çocuklara yeni öyküler: Kırlangıç Zamanı

Ahmet Büke’nin “Kırlangıç Zamanı” adlı öykü kitabı, 10 ve üzeri yaş grubu için Mert Tugen’in resimleriyle Can Çocuk Yayınları tarafındanyayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Çağdaş edebiyatımızın ödüllü öykücülerinden, Alnı Mavide ve Kumrunun Gördüğü gibi sevilen kitaplarıyla belleklerde iz bırakan Ahmet Büke, öykülerini bu kez genç okurlar için kaleme aldı.

Ahmet Büke, hüzün ile sevincin, yokluk ile umudun, acı ile dayanışmanın iç içe geçtiği Kırlangıç Zamanı’nda, hayatı göğüsleyen, sevdiklerini özleyen, her zaman çalışan ve umut eden insanları, çocukların ve gençlerin dilinden anlattı.

Sait Faik Hikâye Armağanı ve Oğuz Atay Öykü Ödülü gibi saygın ödüllere değer görülen yazarın kaleminde, hayatın ve büyümenin zorluklarına dostluğun, komşuluğun, sevginin, anlayışın gücü, umudu ve güler yüzü eşlik ediyor.

***

‘Çöp toplamak zordur, ama kâğıt hurda toplamak daha da zordur. Çünkü kâğıt kilo tutmaz kolay kolay. Durmadan toplamak gerekir. Üstelik yağmurda çamurda hemen heba olur. Sabır ister. Bir de iyi arkadaş.’

Ahmet Büke hakkında

1970’te, Manisa’nın Gördes ilçesinde doğdu. 1997’de Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu.

Öyküleri E DergisiAdam ÖyküÜnlem, Patika, İmge ÖykülerÖzgür Edebiyat, Eşik CiniNotos Öyküyeniyazığ dergisiSusHar gibi edebiyat dergilerinde yayımlandı. İzmir Postası’nın Adamları (2004) ve Çiğdem Külahı’nın (2006) ardından, Alnı Mavide (2008) ile 2008 Oğuz Atay Öykü Ödülü’nü, Kumrunun Gördüğü (2010) ile 2011 Sait Faik Hikâye Armağanı’nı kazandı. Onları Ekmek ve Zeytin (2011), Cazibe İstasyonu (2012) ve Yüklük (2014) izledi.

İlk romanı Mevzumuz Derin (2013), Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği (ÇGYD) 2013 Yılın Gençlik Romanı Ödülü’ne değer görüldü. “Hazır Bilgi Serisi” için derlediği 100 Tuhaf Kitap 2015’te yayımlandı. İnsan Kendine de İyi Gelir (Dünya Kitap 2015 Yılın Telif Kitabı Ödülü), Gizli Sevenler Cemiyeti (2016), Eyvah, Babam Şiir Yazıyor! (2017), Annemle Uzayda (2017), Gökçe’nin Yolu (2018) ve Neşeli Günler’i (2019) çocuklar ve gençler için yazdı.

Eşi ve kızıyla İzmir’de yaşayan yazar, yeni kitabı Kırlangıç Zamanı’nda (2019), hayatı göğüsleyen, sevdiklerini özleyen, her zaman çalışan ve umut eden insanların öykülerini, çocukların ve gençlerin dilinden anlattı.