Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Tekirdağ il binasının açılışı ve kongresine katıldı. Davutoğlu,"Doğalgaz bulunmasına samimiyetle söylüyorum, çok sevindim ve Rabbime şükrettim. İnşallah buradan ülkemiz için hayırlı bir kapı aralanır" dedi.

Ahmet Davutoğlu: Doğalgaz bulunmasına çok sevindim

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kara yolu ile geldiği Tekirdağ'da partisinin düğün salonunda düzenlenen il kongresine katıldı.

Salonda divan kurulunun belirlenmesi ve parti genel sekreterinin konuşmasından sonra Genel Başkan Davutoğlu kürsüye gelerek konuşma yaptı.

Konuşmasında Karadeniz'de bulunan doğalgaza değinen ve çok sevindiğini söyleyen Davutoğlu, "Doğalgaz bulunmasına samimiyetle söylüyorum, çok sevindim ve Rabbime şükrettim. İnşallah buradan ülkemiz için hayırlı bir kapı aralanır diye. İnşallah geçmişteki müjdeler gibi olmaz, bulunan gazın hem çıkarma hem de ekonomik değeri iyidir, ülkemize ciddi bir katkı sağlar diye mutlu oldum" dedi.

Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnşallah bu sefer ciddi bir şekilde bulunan gazın teknik ve ekonomik yönlerini şeffaf bir şekilde millete, bizlere anlatırlar diye bekledim. Onun için hemen tebrik ve destek mesajı yayınladık. Ülkemize bir nebze katkıda bulunan herkes başımızın tacıdır. Bizim muhalefet anlayışımız körü körüne her şeyi reddetmek üzere kurulu değildir. Bizim muhalefet anlayışımız dört esas üzerinedir: Güzel işi takdir, iyi uygulamaları teşvik, olumsuz uygulamaları açık, net ve yapıcı eleştiri ve her konuda alternatif çözüm yolları önerme."

Davutoğlu, il kongresi devam ederken, Soğukkuyu bölgesinde bulunan il binasına gelerek açılışını gerçekleştirdi. Davutoğlu, daha sonra kara yolu ile İstanbul'a hareket etti.

DHA