Katıldığı bir programda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kendisine "küçük felaket" diyen Ahmet Hakan’a cevap verdi. Davutoğlu, "Acaba bu sözleri Ahmet Davutoğlu Başbakan iken kullanmış olabilir miydi veya kullandığı sözler var idi ise o zamanki hangi güç parametreleri içinde kullanırdı?" dedi.

Ahmet Davutoğlu'ndan Ahmet Hakan'a "küçük felaket" yanıtı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ittifak görüşmeleri hakkında kendisi için "küçük felaket" ifadesi kullanan Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'a "Acaba bu sözleri Ahmet Davutoğlu Başbakan iken kullanmış olabilir miydi veya kullandığı sözler var idi ise o zamanki hangi güç parametreleri içinde kullanırdı?" diye yanıt verdi.

Cansu Canan Özgen’in Blu TV’de yayınlanan 40 isimli programına konuk olan Ahmet Davutoğlu, Ahmet Hakan’ın kendisi hakkında söylediği "küçük felaket" sözlerine yanıt verdi.

Özgen'in, "Geçtiğimiz günlerde Ahmet Hakan köşe yazısında 'Küçük felaket Davutoğlu'yla müttefik olmak' başlıklı bir yazı kaleme aldı. Nihayetinde bu yazıdan yola çıkarak soru gelsin, Ahmet Davutoğlu küçük felaket mi?" sorusunu cevaplayan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Sn. Ahmet Hakan'ın gazetecilik hayatındaki çizgi değişimlerine bakarsanız ben bütün eleştirilere saygı duyarım ama, bu kadar çok çizgi değiştirip iktidara göre bu kadar meyil etmiş kişinin, başkalarının felaketleri üzerine yorum yapması pek doğru değil. Dediğim gibi her gazeteci beni eleştirebilir, dediğim gibi, saygı duyarım. Acaba bu sözleri Ahmet Davutoğlu Başbakan iken kullanmış olabilir miydi veya kullandığım sözler var idi ise o zaman ki hangi güç parametreleri içinde kullanırdı?"

AHMET HAKAN DEMİŞTİ?

Ahmet Hakan 22 Ocak'ta kaleme aldığı "Küçük felaket: Davutoğlu'yla müttefik olmak" başlıklı yazısında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ahmet Davutoğlu'nun şu türden montolojik bir özelliği var, kendisine verilen kendisinin aldığını zanneder, yüzde sıfır beş ile yüzde yirmi beşin eşit olduğunu düşünür, daime alıngandır, daima haksızlığa maruz kaldığına inanır, kendi fikirlerinin en önemli fikirler olduğuna yüzde yüz emindir, Başbakanlık yapmış olmasını biraz fazla önemser, yani demem o ki millet ittifakı sırf Ahmet Davutoğlu kaynaklı krizleri yatıştırmak için daha çok buluşup yemek yiyecektir. İttifakın diğer parçalarına şimdiden sabr-ı cemil dilerim."