Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "AKP'yi bölmek için mi parti kurdunuz?" sorusuna, “Biz Gelecek Partisi'ni kurduğumuz zaman AK Parti'nin oyları zaten yüzde 40'a düşmüştü. Son seçimlere bakın, yüzde 38. Nereye gitti bu oylar. Biz ayrılmasaydık da bu erozyon devam edecekti” şeklinde cevap verdi.

Ahmet Davutoğlu'ndan “AKP’yi bölmek için mi parti kurdunuz?” sorusuna yanıt

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin genel merkezinde gazetecilerle bir araya gelerek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"AKP'yi bölmek için mi parti kurdunuz?" sorusuna yanıt veren Davutoğlu, "Ben bıraktığımda AK Parti son anketlerde yüzde 54'tü, aldığım oy ise yüzde 49.5'ti. Biz Gelecek Partisi'ni kurduğumuz zaman AK Parti'nin oyları zaten yüzde 40'a düşmüştü. Son seçimlere bakın, yüzde 38. Nereye gitti bu oylar" diye sordu.

Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) oylarıyla birlikte AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tek başına aldığı oyu alamadığını belirten Davutoğlu, "Belki de yüzde 13'lük bir kesim zaten AK Parti'den ayrılmıştı. Biz ayrılmasaydık da bu erozyon devam edecekti" dedi.

TİKA YARDIMLARINA ELEŞTİRİ

Davutoğlu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) yardımlarına yönelik de eleştirilerde bulundu.

Türkiye'nin Arnavutluk, Makedonya ve Sırbistan ile birlikte Avrupa'da en düşük asgari ücret veren 5 ülkeden biri olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, "TİKA yardımlarıyla desteklediğimiz ülkelerin asgari ücretleri bile bizden daha iyiyse nereye gidiyoruz diye sormaya hakkımız yok mu?" dedi.

Davutoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

“İnsan hakları bakımından, yasaklara karşı net bir tavıra ihtiyaç var. Siyasal sistem bakımından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne karşı açık ve net yeni bir alternatif koymaya ihtayaç var.

1 Kasım'dan sonra 1 Ocak 2016'ta asgari ücrete yüzde 30 zam yaptık. Enflasyon yüzde 6'ydı. Enflasyonun 5 katı asgari ücrete zam yaptık ve Avrupa Birliği içerisinde en yüksek asgari ücret veren ülkeler arasına girdik. 500 dolardı, şimdi ise asgari ücret 300 dolar civarına iniyor. Avrupa Birliği'nde Arnavutluk, Makedonya, Sirbistan ile birlikte Türkiye en düşük asgari ücret veren 5 ülkeden biri. Allah aşkına bu halka bu reva mı? TİKA yardımlarıyla desteklediğimiz ülkelerin asgari ücretleri bile bizden daha iyiyse nereye gidiyoruz diye sormaya, ekonomi nerede pik yapıyor diye sormaya hakkımız yok mu?"

‘AKP REDDETTİĞİ ŞEYLERİN İÇİNE DÜŞMÜŞ DURUMDA’

Asgari ücret artık asgari ücretlikten çıkmış, ortalama ücret, gelir dağılımı bozukluğu açısından ise Türkiye en kötü ülkelerinden biri haline gelmiş. Orta sınıf denilen şey yok oluyor. Orta sınıfın göstergesi, makul düzende bir otomobile binebilmesidir. Bu ÖTV'lerle makul bir düzeyde bir araca binecek kesim oldukça daralmış. Çiftçiye giderseniz yüzde 16 zam verilmiş. Gübreye zam yüzde 86. Tam da AK Parti neyi reddederek iktidar olmuşsa, aynı şeylerin içine düşmüş durumda."