Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Mehmet Dişli’nin kesinlikle emekliye sevk edilmesi konusunda ben de MİT Müsteşarı da çok ısrarcı olduk. Bunu MİT’ten gelen bir rapor üzerine söyledim. Ve son geceye kadar da Dişli’nin emekliye sevki söz konusuydu. Son gece kanaat değişti" açıklamasını yaptı. Öte yandan Davutoğlu ve AKİT yazarı Karahasanoğlu arasında bir tartışma da yaşandı

Ahmet Davutoğlu'ndan 'Mehmet Dişli' iddiası: "Emekliye sevki söz konusuydu, son gece kanaat değişti"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, başbakan olarak başkanı olduğu 2015 Yüksek Askeri Şûrası’nda, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin kilit isimlerinden biri olarak Genelkurmay’da tutuklanan eski Tümgeneral Mehmet Dişli’nin MİT’ten gelen raporlar doğrultusunda emekli edileceğini, ancak kararın son anda uygulanmadığını ifade etti.

Öte yandan program esnasında Davutoğlu, Akit yazarı Ali İhsan Karahasanoğlu ile de tartıştı. Karahasanoğlu'na yönelik, "AKP'nin avukatı değilsiniz" ifadelerini kullanan Davutoğlu, "Senin dilinle beynin arasında bir ilişki var mı?" diye sordu.

davutoglu-genelkurmay-da-tutuklanan-mehmet-disli-son-anda-emekli-edilmedi-734675-1.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Akit TV’de soruları yanıtlayan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasından sonra üstlendiği başbakanlık görevi sırasında, halen tutuklu olan Mehmet Dişli hakkında şunları söyledi:

“2015 YAŞ’ına giderken MİT Müsteşarı titiz bir çalışma ile liste sundu. Bunların tasfiyesini iki kademeli olarak yapalım dedik. O dönem sayın Hulusi Akar ve sayın Cumhurbaşkanımızla bir araya gelerek bunların iki kademeli tasfiyesini öne aldık. Bir grubu şimdi, diğer grubu sonra… Mesela Mehmet Dişli’nin kesinlikle emekliye sevk edilmesi konusunda ben de MİT Müsteşarı da çok ısrarcı olduk. Bunu MİT’ten gelen bir rapor üzerine söyledim. Ve son geceye kadar da Dişli’nin emekliye sevki söz konusuydu. Son gece kanaat değişti. Ama bu kanaat benim sebebimle değişmedi. Bu devlet şeyi ile… Girmek istemem detayına… Ama şu bilinsin ki ben FETÖ’ye karşı tek bir FETÖ mensubu kalmayınca kadar mücadele kararlığı gösterdim.”

DAVUTOĞLU VE AKİT YAZARI ALİ İHSAN KARAHASANOĞLU ARASINDA TARTIŞMA

Davutoğlu, canlı yayın esnasında, Akit yazarı Ali İhsan Karahasanoğlu ile de bir tartışma yaşadı. Davutoğlu, Karahasanoğlu'na "Senin dilinle beynin arasında bir ilişki var mı!" dedi. Akit yazarı ise "Yoktur benim. Haspiyim ben" şeklinde yanıt verdi.

Karahasanoğlu, "Bana başörtü mağduru, ayağı kesilmiş Bursa'daki imam hatipli Nilüfer'in..." diye devam etmek isterken Davutoğlu öfkelenerek "Onu Doğu Perinçek'i destekleyenlere sor!" diye sesini yükseltti.

Karahasanoğlu'nun "CHP'ye de soralım mı?" sorusu üzerine Davutoğlu, "Ona da sor, ben burada CHP'nin avukatı değilim. Hiçbir zaman da olmadım. Hayatım CHP zihniyetiyle mücadele etmekle geçti. Ama siz de AK Parti'nin avukatı değilsiniz. Yanlışlıkların avukatlığını yapmayın. Allah'tan korkun" şeklinde cevap verdi.

Seslerin yükseldiği stüdyoda, Davutoğlu, "Ali İhsan Bey, bağırarak haklı çıkamazsınız. Vicdanınız sizi rahatsız ediyor Şehir Üniversitesi'ne yapılan dolayısıyla, ben biliyorum. O vicdanınızın sesini bastırmaya çalışıyorsunuz. Bastırmayın. Bu Şehir Üniversitesi'nin kapısına kilit vuranların, Bilim Sanat Vakfına kayyum atayanların bu dünyada da ahirette de iki elim yakalarında olacak. Şehir Üniversitesi'nde gayri hukuki herhamgi bir işlem olmadı" ifadelerini kullandı.