Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Osman Kavala’nın serbest bırakıldıktan sonra yeniden tutuklanmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Suçsuzsa bir dakika bile hapiste kalması zulümdür” dedi

Ahmet Davutoğlu'ndan Osman Kavala açıklaması

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gezi davasında tahliye edilen ancak daha önce tahliye olduğu dosyadan yeniden tutuklama kararı verilen Osman Kavala’ya ilişkin konuştu.

Davutoğlu, “Hukuki süreçte bir karar alınmış, aynı gece daha önce yapılmayan başka hukuki bir işlem yapılmış. Aynı kişi gözaltına alınıyor eğer o suç var ise daha yapmalıydınız bunu. Bir adam suçluysa bırakmamalısınız, kim ne dersin bırakmayacaksınız. Ama suçsuzsa bir dakika bile hapiste kalması zulümdür” dedi.

NE OLMUŞTU?

Gezi Direnişi’ne yönelik İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden ve Silivri’de görülen davanın 6’ncı duruşmasında, aralarında iş insanı Osman Kavala’nın da olduğu 9 sanık beraat etmişti. Yurtdışındaki sanıkların dosyası ayrılmış ve haklarındaki yakalama kararı kaldırılmıştı.

Beraat kararının ardından Osman Kavala hakkında 15 Temmuz soruşturması kapsamında gözaltı kararı verilmiş, Kavala yeniden tutuklanmıştı.