Ahmet Davutoğlu'nun kurucuları arasında yer aldığı Bilim ve Sanat Vakfı'na kayyum atandı

Ahmet Davutoğlu'nun kurucuları arasında yer aldığı vakfa kayyum atandı

AKP’den istifa ederek Gelecek Partisi’ni kuran Ahmet Davutoğlu'na yakınlığı ile bilinen İstanbul Şehir Üniversitesi'nin kurucusu olduğu Bilim ve Sanat Vakfı'na (BİSAV) kayyum atandı. Bilim ve Sanat Vakfı'nın kurucuları arasında Davutoğlu da bulunuyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden gelen üç kişilik kayyım heyeti Bilim ve Sanat Vakfı'na giderek kuruma kayyım atandığını yetkililere bildirdi. Bilim ve Sanat Vakfı'nın kayyum kararına itiraz edileceği belirtildi. Bir süre önce de, vakfa ait İstanbul Şehir Üniversitesi yönetimine de el konulmuştu.

Odatv'de yer alan habere göre, Davutoğlu'nun ilerleyen saatlerde açıklama yapması bekleniyor.

BİSAV'DAN AÇIKLAMA

Kayyum kararının ardından Bilim ve Sanat Vakfı konuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı.

BİSAV'ın açıklaması şu şekilde:

"21.01.2020 tarihinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen üç kişilik bir heyet Bilim ve Sanat Vakfı yönetimini devralmıştır.

Daha önce 19.12.2019 tarihinde YÖK Genel Kurulu kararıyla İstanbul Şehir Üniversitesi yönetimi hami üniversite olan Marmara Üniversitesi’ne devredilmişti. Bu haksız uygulamanın devamı mahiyetinde, kırk yıldır ülkemizin eğitim ve kültür hayatına hizmet etmekte olan vakfımıza böyle bir muamelenin reva görülmesi hiçbir şekilde hakka ve adalete uygun değildir.

Bu keyfi tutum yüzlerce yıllık vakıf geleneğimizde büyük bir tahribata yol açabilecek vahim bir adım; sadece Bilim ve Sanat Vakfı’nı değil ülkemizdeki bütün vakıfları ilgilendiren tehlikeli bir girişimdir.

Vakıf kurumunu ve ruhunu oluşturan ve yaşatan, her yaş ve kuşaktan gönüllüler ve vakıf-insanlardır. Bilim ve Sanat Vakfı her hal ve şartta yaşamaya devam edecektir!.."