Ahmet Davutoğlu partisinin kuruluş başvurusunu yaptı. Davutoğlu'nun ekibinden beş kişilik bir heyet başvuru dilekçesini teslim etmek için İçişleri Bakanlığı'na gitti. Ayhan Sefer Üstün, partinin tanıtım toplantısının yarın (cuma) günü yapılacağını açıkladı

Ahmet Davutoğlu, partisi için resmi başvuruyu yaptı

AKP’den istifa eden eski başbakan Ahmet Davutoğlu öncülüğünde kurulacak yeni partinin kuruluş çalışmalarında sona gelindi. Yeni partinin başvuru dilekçesini teslim etmek için ‘Davutoğlu ekibi’ İçişleri Bakanlığı’na beş araç ile gelerek evrakları teslim etti. Ayhan Sefer Üstün, yaptığı açıklamada yarın (cuma) saat 10.00'da partinin tanıtımı yapacakları bir toplantı düzenleyeceklerini açıkladı.

Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre, başvuruyu bakanlığa iletmek için gelen heyette eski AKP Genel Başkan Yardımcıları Ayhan Sefer Üstün ile Selçuk Özdağ, 24’üncü Dönem Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, eski vali İzzettin Küçük, AKP eski Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı ve eski Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ yer aldı.

YARIN 10'DA TANITIM TOPLANTISI VAR

Öte yandan AKP'nin kurucularından ve eski Genel Başkan Yardımcılarından Ayhan Sefer Üstün, konuya ilişkin saat 16:30 sularında yaptığı açıklamada “Burada işlemleri uzatan bir durum var: Siyasi parti kurmak isteyen kişinin başka bir partide üyeliğinin olmaması gerekir. Bu da Yargıtay Başsavcılığına sorularak tespit edilir. Şu anda listemiz Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına verildi. Kurucuların siyasi parti üyeliği inceleniyor. Bir başka husus ise; kurucu üyelerin sabıka kaydının olmaması lazım. Bunu da İçişleri Bakanlığının Hukuk Müşavirliği inceliyor. Kurucu sayımız biraz fazla olduğu için süreç uzadı. Ama eli kulağında. 45 dakika maksimum 1 saat içerisinde hukuki süreç tamamlanmış olacak. Yarın saat 10’da partimizin kurucular kurulunun, ambleminin, program tüzüğünün tanıtım toplantısı olacak. 150 civarında bir kurucular kurulu var.”