AKP'den ve vekillikten istifa edip İYİ Parti'ye katılan Ahmet Eşref Fakıbaba'ya rozetini İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener taktı. Fakıbaba, "Şimdi artık bu hayalleri gerçekleştirmenin, her şeyi iyi yapmanın, hatta her şeyi çok iyi yapmanın zamanı gelmiştir" dedi. Fakıbaba'nın milletvekilliğinden istifası ise Genel Kurul'a sevk edildi.

Ahmet Eşref Fakıbaba, İYİ Parti'ye katıldı: Rozetini Akşener taktı

AKP'den ve milletvekilliğinden istifa eden Ahmet Eşref Fakıbaba, İYİ Parti'ye katıldı. Fakıbaba'nın vekillikten istifası ise TBMM Genel Kurulu'na havale edildi.

Fakıbaba'nın rozetini İYİ Parti TBMM Grup Toplantısında Genel Başkan Meral Akşener taktı.

Fakıbaba, burada yaptığı açıklamada, "Öncelikle böylesine coşkulu, heyecanlı, davası vatan ve millet sevdası olan sizlerle beraber olmaktan ve aranızda bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. 20 yıllık bir siyasetçi olarak samimiyetimle söylüyorum, siyasete ilk kez başlıyor gibi kendimi çok heyecanlı hissediyorum" dedi.

Fakıbaba, şöyle devam etti: "Uzun yıllarını Anadolu'nun çeşitli yerlerinde hekimlik ve yöneticilik yaparak insanlara hizmet için kendini adamış, siyaseti halkın hizmetkarı olarak gören bir kardeşiniz olarak bugün burada bulunmanın tek sebebi, milletime duyduğum hizmet aşkıdır. Bu aşkın sizlerin de yüreğinde olduğunu görmek, aynı amaç için mücadele edeceğimizi bilmek beni son derece mutlu etti."

"HER ŞEYİ İYİ YAPMANIN ZAMANI GELMİŞTİR"

Ahmet Eşref Fakıbaba, şunları söyledi: "Sayın Genel Başkanım; sansür yerine demokratik hak ve özgürlüklerin yaşandığı, gelirin belirli bir zümre yerine tüm milletimize adil bir şekilde dağıtıldığı, kişiye veya menfaatlere uygun uyarlanan değil herkese eşit davranan, kimsenin kayrılmadığı bir hukuk ve adalet sisteminin olduğu, ancak ve ancak daha önemlisi, kutuplaşan ve ayrışan bir toplum yerine kimsenin etnik kökenine ve inancına bakılmaksızın herkesin birbirini sevgiyle kucakladığı birlik içerisinde bir Türkiye hayali kurdum. ."

"HAK VE ADALETİN İŞLEYECEĞİ GÜNLER ÇOK YAKINDA GELECEK"

"Bugün bana İYİ Parti'de siyasete devam etme fırsatı veren, o nazik davetiyle beni onurlandıran sayın Genel Başkanım Meral Akşener Hanımefendiye şükranlarımı arz ediyorum" diyen Fakıbaba, şunları ifade etti:

"Ülkemizin hak ettiği refah seviyesini yakalayacağımıza canı gönülden inanıyorum. Bizim inancımız ve hayatımıza yön veren değerlerimiz şunu söylüyor; eğer bir yerde yanlışlık, eksiklik, eğrilik, kötülük varsa bunu önce elinizle düzeltin. Yapamıyorsanız, gücünüz yetmiyorsa dilinizle düzeltin. Yani söyleyin, konuşun, susmayın. Bunu da yapamıyorsanız hiç olmazsa kötülüğe, yanlışa taraf olmayın.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Zaza, Müslüman, gayrimüslim, sünni, Alevi ayrım etmeksizin insan ve vatan sevgisiyle kurduğu bu eşsiz Cumhuriyet'te kardeşçe, birlik ve beraberlik içerisinde yaşayacağımız, hak ve adaletin işleyeceği günler inanıyorum çok yakında gelecektir. Sayın Genel Başkanımızın liderliğinde, İYİ Partili yol arkadaşlarım ve milletimizle birlikte bunun çok yakında gerçekleşeceğine olan inancım sonsuzdur. Allah yolumuzu ve bahtımızı açık etsin."

İSTİFASI GENEL KURUL’A HAVALE EDİLDİ

TBMM Başkanlık Divanı, Eşref Fakıbaba'nın milletvekilliğinden istifasına ilişkin dilekçesini karara bağladı.

Fakıbaba'nın istifa talebi TBMM Başkanlık Divanı’nca Genel Kurul’a havale edildi.

İstifa talebi, Genel Kurul'da oylanacak, oturuma katılanların bir fazlasının kabul oyuyla milletvekilliği düşmüş olacak.

Ahmet Eşref Fakıbaba'nın istifasıyla birlikte AKP’nin 287 olan sandalye sayısı 286'ya düşmüş oldu.

NE OLMUŞTU?

Fakıbaba, 20 Ekim'de yaptığı açıklama ile AKP'den ve milletvekilliğinden istifa etmişti.

Fakıbaba açıklamasında, "Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum" demişti.

Fakıbaba daha sonra İYİ Parti'ye katıldığını duyurmuştu.