AKP'li Mahir Ünal, Ahmet Eşref Fakıbaba'nın AKP'den ve milletvekilliğinden istifa etmesine ilişkin açıklama yaptı. İstifa dilekçesinin partiye ve Meclis'e ulaşmadığını belirten Ünal, "Sosyal medyadaki açıklaması kişiseldir" ifadelerini kullandı.

Ahmet Eşref Fakıbaba'nın istifasına ilişkin AKP'den ilk açıklama

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Ahmet Eşref Fakıbaba'nın AKP'den ve milletvekilliğinden istifa etmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ünal, CNN Türk'te katıldığı programda, "İstifa dilekçesi partiye de Meclis'e de ulaşmadı. Sosyal medyadaki açıklaması kişiseldir" dedi.

"İYİ Parti'de geçip geçmeyeceğini bilmiyorum" diyen Ünal, "Sosyal medya paylaşımı üzerinden siyasi yorum yapamayız. RTÜK üyeliği ile ilişkilendirmeyi doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Fakıbaba, bugün yaptığı açıklama ile AKP'den ve milletvekilliğinden istifa etti.

Fakıbaba açıklamasında, "Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum" demişti.

Sözcü'den Aytunç Erkin'e konuşan Fakıbaba, İYİ Parti'ye katılacağı söylemiş ve "Sıfırdan başlıyorum, İYİ Parti’ye geçiyorum. Milletvekilliğini bırakmakla AK Parti seçmenine saygısızlık yapmadım. Meral Hanım’la iki kez görüştüm ve ikna oldum" demişti.