Sosyal medya hesabı Twitter'dan cinsel içerikli bir gönderi beğenmesi hakkında açıklama yapan Ahmet Hakan, "Bu nasıl olabilir? Arkadaşım sakince anlattı: 'Geliştiriciler tarafından oluşturulmuş uygulamalara izin vermişsindir.' Bingo! Açtık baktık. Aynen böyle olmuş" dedi. "Sizin de başınıza gelebilir" diyen Hakan, tavsiyede bulundu.

Ahmet Hakan'dan cinsel içerikli video beğenisi hakkında açıklama

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, sosyal medya hesabı Twitter'dan cinsel içerikli bir gönderiyi beğenmesi hakkında açıklama yaptı.

Sosyal medyada gündem olan konu hakkında Hakan, "Bu nasıl olabilir? Arkadaşım sakince anlattı: 'Geliştiriciler tarafından oluşturulmuş uygulamalara izin vermişsindir.' Bingo! Açtık baktık. Aynen böyle olmuş" ifadelerini kullandı.

Hakan'ın bugün Hürriyet'te yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Yazsam üzerinde daha çok tepinilecek. Yazmasam bak sustu diyecekler. Aman! Ne olursa olsun. Ben yine de yazayım:

Hürriyet muhabiri Musa Kesler aradı. “Twitter’da cinsel içerikli bir görüntünün ‘beğeni’ butonuna bastığınız görünüyor” dedi. İlk tepkim şu oldu: “Eyvah! Kesin hesabı ele geçirmişlerdir.” Dijital alemin sarrafı olan bir arkadaşımı aradım, “Hemen hesabını kontrol altına al” dedi. Aldım. Sonra da sordum: “Bu nasıl olabilir? Sadece cinsel içerikli görüntü değil, benim asla beğeni butonuna basmadığım yüzlerce başka mesaj da var.” Arkadaşım sakince anlattı: “Geliştiriciler tarafından oluşturulmuş uygulamalara izin vermişsindir.” Bingo! Açtık baktık. Aynen böyle olmuş.

Sizin de başınıza gelebilir. Böyle bir tatsızlık yaşamamanız için yapmanız gerekenler şunlar: Twitter’ın “ayarlar” bölümüne gireceksiniz. “Ayarlar ve gizlilik / güvenlik ve hesap erişimi / uygulamalar ve oturumlar” bölümüne kadar ulaşacaksınız ve orada karşınıza çıkan tüm fazlalıkları sileceksiniz.

Aslında en iyisi artık gitgide daha çok bir nefret çöplüğü haline gelen bu mecradan bir biçimde kaçmak ama neyse."