Geçmişte sert sözler söylediği AKP’ye katılacağı iddia edilen Mehmet Ali Çelebi’yi savunan Ahmet Hakan, Çelebi’nin uzun süredir ‘ilkesel rahatsızlıklarını’ dışa vurduğunu ileri sürdü. "Ne yapsaydı Mehmet Ali Çelebi?" diye soran Hakan, Çelebi’nin muhalefet tarafından psikolojik şiddet gördüğünü iddia etti.

Ahmet Hakan’dan Mehmet Ali Çelebi’ye destek: Ne yapsaydı?

CHP’den istifa ettikten sonra Memleket Partisi’ne geçen, son olarak bu partiden de istifa ederek AKP’ye transfer olacağı iddia edilen Mehmet Ali Çelebi’ye Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’dan destek geldi.

Bugünkü köşe yazısında konuyu yorumlayan Hakan, Çelebi’nin geçmişte AKP’ye yönelik sarf ettiği sert sözleri unutarak, “Mehmet Ali Çelebi, Cumhur İttifakı’na göz kırpmış. Sırf bu nedenle üzerine gidiliyor. “Bir menfaati mi var? Kaseti mi var? Niye böyle yapıyor?” falan tarzı bin türlü tezvirat. Oysa Mehmet Ali Çelebi, uzun bir süredir ilkesel rahatsızlıklarını dışa vurmuş bir isim” iddiasında bulundu.

“Adamın yaklaşımı, ta en başından beri bu... Böyle inanıyor. Böyle düşünüyor. Böyle yorumluyor” diyen Hakan, Çelebi’nin muhalefet tarafından ‘psikolojik şiddet’ gördüğünü öne sürdü. Ahmet Hakan, şu ifadeleri kullandı.

“Böyle görüyor. Ne yapsaydı Mehmet Ali Çelebi? Böyle inandığı, böyle düşündüğü, böyle yorumladığı, böyle gördüğü halde... “Ben muhalefette başladım, muhalefette devam etmek zorundayım” diyerek... Yutkunup sesini kesse miydi? Mehmet Ali Çelebi’ye karşı sergilenen öfkenin arkasında yatan duygu, tam olarak şöyle bir şey: “Tam Erdoğan’ı yenecek momentumu yakalamışız, şunun yaptığına bak. Sırası mı şimdi ilkenin milkenin? Tatava yapmanın vakti mi şimdi? Gözlerini kapatırsın, vazifeni yaparsın. Mehmet Ali Çelebi, böyle bir psikolojinin şiddetiyle karşı karşıya olduğunun farkında olmalı.”