Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın canlı yayında söylediği "Ahmet Bey gereğini yapıyor" ifadelerine ilişkin köşesinden açıklama yaptı. Hakan, "Ben hep vicdanımın gereğini yaptım, yaparım, yapıyorum, yapacağım. Vicdanımın gereğine dayanarak yazdıklarımın kimin işine yaradığını zerre kadar umursamadım, umursamıyorum, umursamayacağım" diye yazdı.

Ahmet Hakan: Hiçbir zaman iktidar partisi temsilcisi gibi davranmadım
Fotoğraf: Hürriyet

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni ve yazarı Ahmet Hakan, geçen akşam AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın CNN Türk-Kanal D ortak yayınında Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'ye yönelik "Abdülkadir Bey köşende gereğini yapacaksın. Ahmet Bey (Hakan) gereğini yapıyor" ifadelerine ilişkin yazı kaleme aldı.

Hiçbir zaman iktidar temsilcisi gibi davranmadığını iddia eden Hakan, "Yazdıklarım ortadadır. Ben hiçbir zaman, bir iktidar partisi temsilcisi gibi davranarak kıyasıya bir muhalefet eleştirisinin içine girmedim. Muhalefete yönelik eleştirilerim, çoğunlukla yapıcı eleştirilerdir" ifadelerini kullandı.

Önceki akşam Kanal D – CNN Türk ortak yayınına katılan Erdoğan, iktidara yakınlığıyla bilinen gazetecilerin sorularını cevapladı. Program içerisinde Erdoğan, yeterli bir şekilde kendi propagandasını yaptığını düşünmediği Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi’ye gözdağı verdi.

Abdülkadir Selvi’nin “Muhalefet şehir hastaneleri konusunda eleştiri yöneltiyordu, şimdi kesildi, nasıl açıklıyorsunuz?” sorusu üzerine Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’ı işaret eden Erdoğan, “Vallahi Abdülkadir Bey köşenden gereğini yapacaksın. Ahmet Bey gereğini yapıyor” sözlerini kullandı.

Hakan konuya ilişkin kaleme aldığı, "Hep gereğini yaptım, yaparım, yapacağım" başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Kanal D / CNN Türk ortak yayınında yaptığımız söyleşide... Konu bir ara muhalefete geldi. Muhalefet konusunda ısrarlı sorular sorulunca...Erdoğan, gülerek ve şaka yaptığını belli ederek... 'Ahmet Bey, o konuda yazılarıyla gereğini yapıyor' türü bir cümle kurdu. Bir şakanın bu kadar büyütüleceğini, üzerinde tepinileceğini, dallandırılıp budaklandırılacağını düşünmediğim için... Program sırasında konuyla ilgili bir şey deme gereğini duymadım. Ama ekran başına oturup açık kovalayan düşmanımız çok Allah’a şükür. Baktım gördüm ki onlar durmamışlar. Tepinmişler Allah tepinmişler. Küfürler, hakaretler, iftiralar falan.

Yazdıklarım ortadadır. Ben hiçbir zaman, bir iktidar partisi temsilcisi gibi davranarak kıyasıya bir muhalefet eleştirisinin içine girmedim. Muhalefete yönelik eleştirilerim, çoğunlukla yapıcı eleştirilerdir. Bu arada şunu da söylemeliyim: Yazı hayatıma başladığım ilk günden bugüne kadar... İnanmadığım tek bir harfi bile yazmadım. Ben hep vicdanımın gereğini yaptım, yaparım, yapıyorum, yapacağım. Vicdanımın gereğine dayanarak yazdıklarımın kimin işine yaradığını zerre kadar umursamadım, umursamıyorum, umursamayacağım."