Köşe yazısında daha önce Hazal Kaya'nın oyunculuğunu hedef alan ve tepki çeken Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, "Ellerim yukarıda teslim oluyorum" başlıklı yazısında kendisine yönelik yapılan eleştirileri hedef aldı. Hakan, "Tamam abi tamam. Hazal Kaya, Meryl Streep ayarında bir metot oyuncusudur. Ona laf eden herkes vasattır, hatta vasatın altıdır" diye yazdı.

Ahmet Hakan: Tamam abi tamam, Hazal Kaya, Meryl Streep ayarında bir metot oyuncusudur

“Hazal Kaya’nın oyunculuğundan nefretimin 5 nedeni” başlıklı yazısıyla tepki çeken ve Hazal Kaya'nın “Senin fikrinin ne önemi var vasat herif" diye yanıt verdiği Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, "Ellerim yukarıda teslim oluyorum" başlıklı yazı kaleme aldı. Hakan, bu kez de kendisine yönelik yapılan eleştirileri ve tepkileri hedef aldı.

Hakan yazısında, "Tamam abi tamam. Hazal Kaya, Meryl Streep ayarında bir metot oyuncusudur. Ona laf eden herkes vasattır, hatta vasatın altıdır. Eyvallah birader eyvallah. Nefret edilecekse... Bir Tansu Çiller’den, bir de Nagehan’ın Ukrayna’da giydiği üniformadan nefret edilmelidir. Gayrısından nefret caiz değildir. Anlaştık kardeşim anlaştık. Gülşen, sırf giydiği kıyafetlerle iktidara karşı direnişin bir numaralı odağı haline gelmiştir. Milyonlar arkasındadır. Lolipop, bu iktidarı devirecektir. Okey ablacığım okey." ifadesini kullandı.

***

NE OLMUŞTU?

Ahmet Hakan köşesinde kaleme aldığı "Hazal Kaya'nın oyunculuğundan nefretimin 5 sebebi" başlıklı yazıda şu ifadeleri kullanmıştı:

"Hazal Kaya’nın oyunculuğundan nefretimin 5 sebebi… Çok aşırı zorlamayla doğal olmaya çalışıyor. Gözlerine ve yüzüne ifade yüklemesini bilmiyor. Sahne ne olursa olsun hep şımarık kız çocuğu modunda. Hiç bitmeyen, bir yapmacıklık var oyunculuğunda."

Hazal Kaya da Instagram'dan yaptığı paylaşımla Ahmet Hakan'a tepki göstermişti.

Kaya "Senin fikrinin ne önemi var vasat herif" notunu paylaşmış ve bu paylaşımının ardından rol aldığı dizinin konusunu açıklayıp şunları söylemişti:

"Zamanda yolculuk yapıp 100 yıl öncesine giden bir kadın nasıl doğal olabilir? Böyle bir kurguyu canlandıran bir oyuncu nasıl hayatın olağan akışındaymış gibi gündelik oynayabilir? Bu 100 yıldaki kazanımlarla, kimsesiz tek başına ayakta durmuş özgür bir kadın geçmişte yabancılık çekmeden nasıl var olabilir? Portakalın yuvarlanışını izlediğimiz bir senaryosu yok Pera Palas'ın, organik değil fantastik bir kurgusu var. Ben de performansımı bu detayları dikkate alarak inşa ettim. Beğenmemiş olabilirsiniz, bazılarının eleştirinin adaletine dair terazisi kaymış da olabilir. Ama teraziniz kayarken bedenime, varlığıma nefret içerikli yorumlar yapamazsınız! Hele ayrıcalıklı konumlarını korumak için yeri gelince nasıl sustuklarını bildiklerimiz hiç yapamaz! Haddiniz değil!"