Menemen Belediyesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Ahmet Kaya Parkı'nı düzenlenen törenle açtı. Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, "Bu parkta Ahmet Kaya’nın aşkını, isyanını, sevdasını hep beraber tadacağız" dedi.

Ahmet Kaya Parkı Menemen’de açıldı

BİRGÜN EGE

Menemen Belediyesi, Asarlık Irmak Mahallesi’nde yapımını tamamladığı Ahmet Kaya Parkı'nı düzenlenen törenle açtı.

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde yapılan açılışa Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve eşi Dilek Aksoy, İzmir Milletvekili Bedri Serter, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, CHP Menemen İlçe Başkanı Turan Erdoğan, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, Belediye Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve Asarlıklı yurttaşlar katıldı. Menemen Belediyesi Kültür Müdürlüğü Müzik Grubu tarafından söylenen Ahmet Kaya şarkıları eşliğinde başlayan açılışta, şiirler okundu, barış güvercinleri uçuruldu.

ahmet-kaya-parki-menemen-de-acildi-775966-1.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy açılışta yaptığı konuşmada, “Bugün çok anlamlı bir gün. 1 Eylül Dünya Barış Günü. Ahmet Kaya Parkı’nın bu tarihte açılmasını özellikle istedik. Bizim ihtiyacımız olan şeyler barış, demokrasi, özgürlüktür. Bunların hepsi Ahmet Kaya’nın da fikirlerinde, söylemlerinde var. Bizim jenerasyonumuz için Ahmet Kaya çok özel bir isimdir. Ahmet Kaya sevdadır, Ahmet Kaya aşktır, Ahmet Kaya isyandır. Bu parkta da Ahmet Kaya’nın o aşkını, isyanını, sevdasını hep beraber tadacağız. Ahmet Kaya adı Menemen’de dünya var olduğu müddetçe var olmaya devam edecek. Bizler onun türküleri ile büyüdük, onun türküleri ile sevdalandık. Bunun için Ahmet Kaya bizim için çok özel bir isimdir. Vatanından ayrılmak zorunda kalan Ahmet Kaya, vefatından önce konuk olduğu bir belgeselde, üşüyorum diyor, ama yorgansızlıktan, kalorifersizlikten değil, vatansızlıktan üşüyorum. Düşünceleri yüzünden vatanından koparılan aydınlarımız, sanatçılarımızdan sadece bir tanesidir Ahmet Kaya. Ama söküp atamadılar sevgisini kalbimizden. Ahmet Kaya şarkılarıyla yüreklerde yaşıyor, yaşamaya da devam edecek” dedi.