Sanatçı Ahmet Mekin, 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verme çağrısında bulundu. 91 yaşındaki Mekin, "Pazar günü sandığa gidin ve Kemal Kılıçdaroğlu'na oy veriniz" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi
Ahmet Mekin "91 yaşındayım" dedi, çağrı yaptı: Kemal Kılıçdaroğlu'na oy veriniz
Fotoğraf: AA

91 yaşındaki sanatçı Ahmet Mekin, 28 Mayıs'ta yapılacak seçimler için Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verme çağrısında bulundu. 

28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nin 2'inci turu için sandığa gitme çağrısı yapan Mekin, yayınladığı videoda,  “Ben Ahmet Mekin, 91 yaşındayım. Pazar günü sandığa gidin ve Kemal Kılıçdaroğlu'na oy veriniz” ifadelerini kullandı. 

AHMET MEKİN KİMDİR?

Atıf Yılmaz'ın Cengiz Aytmatov'un romanından uyarlayarak yönettiği ve Türk Sineması'nın önemli eserleri arasında yer alan Selvi Boylum Al Yazmalım'da Cemşit Kıraç karakteri ile hafızalara kazınan Ahmet Mekin, 200'e yakın filmde rol aldı. Zaman zaman tiyatroya da dönen Mekin'in rol aldığı filmler arasında Osman F. Seden'in Aşktan da Üstün (1961), Tarık Dursun'un Kelebekler Çift Uçar (1964), Halit Refiğ'in Gurbet Kuşları (1964) ve Bir Türk'e Gönül Verdim (1969), Lütfi Ö. Akad'ın Düğün (1973), Atıf Yılmaz'ın Selvi Boylum Al Yazmalım (1978) ve Feyzi Tuna'nın Seni Kalbime Gömdüm (1982) ile Kuyucaklı Yusuf (1985) adlı yapıtları yer alıyor.