TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Ticaret Bakanlığı’nın bütçesine ilişkin görüşmelerde Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a seslenerek, "Şu an oturduğunuz koltukta oturan insanın kendi bakanlığını dolandıran bir hırsız olduğu ortaya çıktı, neden hiçbir şey yapmadınız?" diye sordu.

Ahmet Şık, Bakan Muş'a seslendi: Kendi bakanlığını dolandıran Pekcan hakkında ne yaptınız?

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a, eski bakan Ruhsar Pekcan’ın kendi şirketinden bakanlığa dezenfektan sattığını anımsattı. Şık, "Şu an oturduğunuz koltukta oturan insanın kendi bakanlığını dolandıran bir hırsız olduğu ortaya çıktı, neden hiçbir şey yapmadınız?" diye sordu.

AKP’nin 20 yıl önce iktidara geldiğinde tüm halka 3Y diye kısaltılan, yolsuzluk, yasaklar ve yoksulluk ile mücadele etme sözü verdiğini hatırlatan Şık, "Aradan geçen 20 yılda geldiğimiz noktaya baktığımızda toplumsal, siyasal ve halkın menfaatine olan her alanda koca bir yasaklar silsilesiyle karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

Sözlerine, "Yolsuzluk derseniz Cumhuriyet tarihinin toplamında yapılmış, yağmadan daha büyük bir talan düzeni yaratıldı. Haliyle de yoksulluk en üst seviyeye ulaştı. Bunlar konuşulmasın diye de ağır bir sansür mekanizması devreye girdi. Zaten konvansiyonel medya araçları denetim altına alınmıştı, kalanının sesi fazla çıkamaz hale geldi. Çünkü iktidarın denetimindeki yargı mensupları üzerinden herkes susturulmaya çalışıldı" ifadeleriyle devam eden Şık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"SAYIŞTAY RAPORLARINDAKİ BULGULARIN KARARTILDIĞINI GÖRÜYORUZ"

"Bakan Bey’e şunu hatırlatacağım: Geçen seneki bütçede Sayıştay raporlarını çok önemsediğini ve orada bulunan bulguların gereğini yapacağını söylemişti. Bu yıl çıkan Sayıştay raporlarına bakıyoruz, değil bulguların yerine getirilmesi; bulguların karartıldığını ve Sayıştay’ın daha önce önerdiği, ‘bunlar problemli alan’ dediği her şeyin de üstünün karartıldığını görüyoruz. Böyle olunca da sansür, devlet kurumlarına da sıçramış oluyor ve haliyle halkımız hakikati öğrenmekten yoksun kalıyor ve biz burada sayılara boğulan bir bütçe tartışması yapıyoruz.

Maalesef demokratik bir teamülle değil de çoğunluğa dayalı bir anlayışla yönetilen Meclis’te de parmak hesabı üzerinden her şey onaylanıyor. İktidarın istediği her gerçekleşiyor, istemediği hiçbir şey gerçekleşmiyor.

Bakın, geçen sene halefi olduğunuz bakanın kendi bakanlığını dolandırdığı, yolsuzluk yaptığı, herhangi bir siyasi etiğe sahip olmadığını ortaya çıkaran bir şey yaşadık ve konu tartışmaya açıldı. Hanımefendi bakan görevinden alındı doğal olarak, herkes sandı ki acaba yargılanacak mı ama zaten getirilen bu ucube sistemde onun da önü kapalı.

"RUHSAR PEKCAN ‘HAYALET’ OLDU AMA BAKAN MUŞ’UN ULAŞACAĞI MESAFEDE"

Konu açıldığında Grup Başkanvekiliniz Bülent Turan’a gazeteciler soru sorduğunda, Bülent Bey ‘Biz milletimize yanlış yapan kim varsa gereğini yapmak için iktidara gelen bir ekibiz, yapanın yanına kar kalmamasını isteyen, önemseyen bir ekibiz’ demişti. Bunun da koca bir yalan olduğu, sizin yaklaşık 2 yıldır bu koltukta oturmanıza rağmen, sizin atanmanızdan önce görevinden alınan bakanın, yani Ruhsar Pekcan’ın, 21 Nisan 2021’de Twitter’dan sizi tebrik eden ve kendi hizmetleri için oraya getiren Cumhurbaşkanına teşekkür eden konuşmasına dair Twitter hesabından bir ileti paylaşmasından sonra ortadan kayboldu, hayalet oldu. Ama sizin ulaşacağınız mesafede.

"NEDEN HİÇBİR ŞEY YAPMADINIZ?"

Ben size sadece bir tek soru sormak istiyorum. Siz o koltukta otururken, sizden önce oturan insanın, kendi bakanlığını dolandıran bir hırsız olduğu ortaya çıkmış iken, ne yaptınız veya şöyle sorayım neden hiçbir şey yapmadınız? Bu sorunun yanıtını bir yurttaş olarak merak ediyorum. Size oy veren seçmeniniz dahi, herkes bunu merak ediyor ve buna bir yanıt vermek zorundasınız. Burada asgari bir etikten yoksun olmak bir yana bir suç işlenmiş. Kendi bakanlığını dolandıracak kadar düşük bir davranışın içine girmiş bir insanın koltuğunu siz devraldınız, neden hiçbir şey yapmadınız sadece bu soruyu merak ediyorum."