TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin yazısına yanıt vererek, "Hapishanede yapılmış bir görüşmenin dinleme kayıtlarının güvenlik ya da yargı bürokrasisinden servis edilip bir de çarpıtılarak habeleştirilip/yorumlanmasına 'kulis haberciliği' değil kullanışlılık denir" ifadelerini kullandı.

Ahmet Şık'tan Abdulkadir Selvi'ye yanıt: Kulis haberciliği değil kullanışlılık

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sözleriymiş gibi aktarılan ifadeleri HDP tarafından yalanlanmasının ardından bu kez de Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın Tele1’deki bir programda Demirtaş’la görüşmesinden aktardığı ifadelere yer verdi. Şık, Selvi'ye verdiği yanıtta, sözlerin çarpıtıldığını belirtti.

Selvi, "Demirtaş, HDP’li bakan için ne demiş?" başlıklı yazısında, şunları söyledi:

"HDP’den milletvekili seçildikten sonra TİP’e geçen İstanbul milletvekili Ahmet Şık, Tele1’de Hakan Aksay’ın programında, cezaevinde ziyaret ettiği Demirtaş’a HDP’ye bakanlık konusunu sorduğunu açıkladı. Demirtaş şu yanıtı vermiş: 'Daha önce Pervin Buldan ve Mithat Sancar geldiğinde bu konu açıldı ve espri yaptık. Ben, ‘Hadi bakalım iktidara ortak olup bakanlık da alırsınız ama size İçişleri Bakanlığı’nı vermezler’ diyerek espri yaptım.'"

AHMET ŞIK'TAN YANIT

Selvi'nin yazısına Ahmet Şık'tan yanıt geldi.

Şık, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Hapishanede yapılmış bir görüşmenin dinleme kayıtlarının güvenlik ya da yargı bürokrasisinden servis edilip bir de çarpıtılarak habeleştirilip/yorumlanmasına “kulis haberciliği” değil kullanışlılık denir" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Selvi, 14 Mayıs’taki köşesinde, Demirtaş’ın sözleriymiş gibi şunları aktarmıştı: “Ortak cumhurbaşkanı adayı ve üç cumhurbaşkanı yardımcısı olacak. Bize bir cumhurbaşkanı yardımcılığı ve üç bakanlık verilecek. İçişleri, Milli Savunma ve Milli Eğitim’i bize vermezler. Dışişlerini de vermezler ama AB ile ilgili bir bakanlık ya da Kültür Bakanlığı gibi bir bakanlık olabilir.”

HDP, Selvi'nin 14 Mayıs Cuma günü yayımlanan yazısında tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sözleriymiş gibi aktarılan ifadeleri yalanlamış ve "Demirtaş’ın hiçbir basın kurumuna, söz konusu yazıda belirtilen sözleri içeren herhangi bir demeci yoktur" demişti.