İktidar partisinin üyelerinin yargılanacağını söyleyen TİP Milletvekili Ahmet Şık'a AKP tarafından 100 bin TL'lik tazminat davası açıldı. Şık davanın açılmasının ardından Anayasa'ya atıf yaparak yanıt verdi.

Ahmet Şık'tan AKP'ye yanıt: Anayasa maddelerini hatırlattı

AKP, Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'a, Medyascope'tan Ruşen Çakır'a konuk olduğu programda yaptığı açıklamalar nedeniyle tazminat davası açtı. Avukatlar, "partinin kişilik ve saygınlığına saldırıda bulunduğu" iddiasıyla 100 bin TL'lik manevi tazminat talep etti.

AKP'nin açtığı davaya ilişkin olarak sosyal medya hesabından yanıt veren Şık, Anayasa'nın 68'inci ve 69'uncu maddelerini hatırlattı. Şık, "“parti yöneticileri sistemli ve eylemli biçimde bir suç örgütünün odağı haline gelmişlerse partinin kapatılmasının önünde hukuken bir engel yok” dediğini anımsatalım" ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Ahmet Şık Medyascope kanalında Ruşen Çakır'a konuk olduğu programda, olası hükümet değişikliğinde AKP'nin kapatılacağını ve üyelerinin bir kısmının yargılanacağını söylemişti.

Şık, "AKP'ye MHP'ye bırakmayacağız bu muhalefeti. Ki onlar darmaduman olacaklar. Hepsi suç örgütü üyesi olmaktan yargılanacak yapıdan bahsediyoruz. Temiz olanları suça bulaşmayanları Meclis'te kalmaya devam etsin. Ama AKP bu nedenle kapatılacak ya! AKP bir siyasi parti muamelesi görmeyecek bu dönem kapanırsa. AKP bir suç örgütü olduğu için kapatılacak. Siyasi parti kılığına girmiş bir suç örgütü diyecekler" ifadelerini kullanmıştı.