28 Mayıs'taki ikinci tur seçimi için değerlendirmelerde bulunan HDP Danışma Kurulu Üyesi Ahmet Türk, "Seçimden sonra yaşanan kırıklığı, moralsizliği bir tarafa bırakarak, 14 Mayıs’tan daha güçlü, daha büyük bir inançla bu seçimi kazanacağımızı ifade ederek, sandık başına gitmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Ahmet Türk: 14 Mayıs'tan daha büyük inançla sandık başına gitmemiz lazım

HDP Danışma Kurulu Üyesi Ahmet Türk, sandığa gitmenin çok önemli olduğuunu vurguladı, "Bir oyun çok çok önemli olduğu bir dönemi yaşıyoruz" dedi.

Mezopotamya Ajansına konuşan Türk, 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sandığa gitmenin çok önemli olduğunu kaydeden Türk, "Demokrasiden yana mı olacağız yoksa bugüne kadar ırkçı, milliyetçi, tekçi, Kürt halkının inkarı üzerinde kendini var eden, Kürt halkına baskı yapan bir anlayışa mı destek vereceğiz. Halkımız bir tehdit altında kalmayı mı seçecek yoksa nefes alacak bir demokratik ortama mı destek verecek. Demokrasiden yana olan herkes bu tehdidi ortadan kaldıracak bir davranış içinde olmazsa bizim için büyük bir eksiklik demektir" ifadelerini kullandı.

"1 OY ÇOK ÖNEMLİ"

Ahmet Türk, şöyle devam etti: "Seçimden sonra yaşanan kırıklığı, moralsizliği bir tarafa bırakarak, 14 Mayıs’tan daha güçlü, daha büyük bir inançla bu seçimi kazanacağımızı ifade ederek, sandık başına gitmemiz lazım."

"Bir oyun çok çok önemli olduğu bir dönemi yaşıyoruz" diyen Türk, "Bir referandum olarak görmeliyiz. Ya demokrasiden yana olacağız ya da antidemokratik uygulamaları ile bizlere acılar yaşatan bir anlayıştan yana olacağız. Halkımız bunun hesabını çok iyi yapmalı, sadece Kürtler ile ilgili değil. Türkiye halkları da bunun hesabını yapsın. Geleceğimizi güvence altına alacak bir demokratik anlayışa destek vermemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.