HDP'li Sırrı Sakık, Ahmet Türk'ün Ankara'da belediyenin borçları için kredi ararken görevden alındığını öğrendiğini söyledi.

'Ahmet Türk görevden alındığını belediye için kredi ararken öğrendi'

Eski Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün, kendisinin görevden alınması haberini Ankara'da belediye için kredi ararken öğrendiğini söyledi.

Duvar'dan Özlem Akarsu Çelik'in haberine göre, 31 Mart’taki yerel seçimde HDP’nin Muş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Sırrı Sakık, Ahmet Türk’le birlikte Ankara’da bulundukları esnada haberi nasıl aldıklarını anlattı:

"Mardin Büyükşehir Belediyesi bir borç batağıyla devralınmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk dün Ankara’ya geldi. Birçok görüşme yaptık Mardin’in yaraları nasıl sarılabilir, nereden kredi bulunabilir diye. Öyle bir günün bitiminde bu haberi aldık. Yeni bir kayyım dalgası yeni yaraların açılmasına ve daha da büyük birçok soruna sebep olacak.

Bugün burada olanın yarın İstanbul ve Ankara’da olmayacağının garantisi yok. Sorun İstanbul’da olunca bütün ülke ayaklanıyor ama Diyarbakır, Van ve Mardin’de olunca bir çifte standart yaşanıyor. Kırgınız, çok üzgünüz demokrasi adına. Türkiye’de demokrasiden yana olan kimsenin, başta ana muhalefet partisinin ve sivil toplum örgütlerinin buna sessiz kalmaya hakkı yoktur. Bu iklimde herkes ırkçı milliyetçi damarlara yolculuk yaptığı için diğer muhalefet partilerinden bir şey beklenmiyor ama CHP’ye burada çok önemli görevler düşüyor, bu olup bitenlere sessiz kalma hakkına sahip değil."