2018 yılında Sabah gazetesinin kendisiyle gerçekleştirdiği söyleşide sadece iktidarı eleştirmekle muhalefet yapılmayacağını ve ‘doğru icraatların desteklenmesi gerektiğini’ savunan yazar Ahmet Ümit, “Bugün olsa ne Sabah gazetesine konuşurum ne de böyle bir şey söylerim. Bugün gemiler farklı” dedi.

Ahmet Ümit’ten “İktidarın doğru icraatlarını desteklemek gerekir” sözüyle ilgili özeleştiri

HABER MERKEZİ

Yazar Ahmet Ümit, Haber Global kanalında Buket Aydın’ın sunduğu Yüz Yüze programının konuğu oldu ve geçmişteki açıklamalarıyla ilgili özeleştiride bulundu.

Sunucu Buket Aydın programda, Ahmet Ümit’in 2018 yılında iktidarın kontrolündeki Sabah gazetesine verdiği ve “Hepimiz aynı yerdeyiz Türkiye yoksa biz de yokuz!” başlığıyla servis edilen söyleşiyi hatırlattı.

Ümit, söyleşide dile getirdiği, “Sadece iktidarı eleştirmekle muhalefet yapılmaz. Muhalefet, nesnel bir bakış açısıyla yapılmalı. İktidarın eksik bulunan uygulamalarına karşı eleştiri yapılmalı ama doğru yaptığı icraatlar da desteklenmeli” şeklindeki görüşüyle ilgili özeleştiri yaptı.

“ŞU AN AYNI ŞEYİ DÜŞÜNMÜYORUM”

“Şu an aynı şeyi düşünmüyorum. Çünkü o zaman, bugün de olan mevcut iktidar, çok ağır ve inanılmaz bir şekilde, bölüyordu, parçalıyordu” diyen Ümit, bunu kırmak için böyle söylediğini ancak bugün olsa olsa şu şekilde konuşmayacağını belirtti.

Ümit, Sabah gazetesini de “Objektifliğini yitirmiş bir gazete” olarak tanımlayarak, bugün Sabah gazetesine konuşmayacağını kaydetti.

Ahmet Ümit, tartışılan görüşüyle ilgili yaptığı özeleştiride şunları ifade etti:

“BUGÜN GEMİLER FARKLI”

“Bugün olsa yapmam. Bugün olsa Sabah gazetesine röportaj da vermem. Çünkü o kadar yanlı bir gazete ki objektifliğini yitirmiş bir gazete. Öyle bir gazetede konuşmak istemem. Konuştuğun zaman çünkü bir tarafta yer alıyorsun. Bugün yapmam aynı şeyi. O gün yaptım, iktidara söylediğim şey, bu ülkedeyiz ve bu ülkeyi bölmeyin. Bu kadar ayrıştırmayın. Bu ayrıştırmada belki iktidar olursunuz ama ülkeyi kaybedersiniz. Belki tahta oturursunuz ama kaybettiğiniz ülke olur insanlar olur. Ve biz hep beraber kaybederiz. Bunun için bunu söylemiştim. Bugün olsa ne Sabah gazetesine konuşurum ne de böyle bir şey söylerim. Bugün gemiler farklı.”