TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Milletvekili Emir, AKP’nin yaptığı ‘tanıdık’ atamalardan bazı örnekler vererek, “Bunlar ‘Aile Bakanlığı’nı yanlış anlamış” dedi

‘Aile Bakanlığı’nı yanlış anlamışlar: Aile saadeti

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Ankara’daki asbest içeren binanın yıkımı vakası nedeniyle AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i eleştirdi. Emir, AKP’lilerin ‘eş-dost’ kayırmacılıklarını örneklerle açıklayarak anlattı.

Gökçek’in yalanı
Emir, 25 Şubat 2017 tarihinde ansızın yıkımına başlanan Ankara’nın Maltepe semtindeki tarihi eski Havagazı Fabrikası ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, son olarak iş planı konusunda yalan söylediğini belirtti. 350 ton asbest içeren yapının yıkımına ilişkin iş planının ısrarla açıklanmasını talep etmesine karşın Gökçek’ten yanıt alamadığını ifade eden Murat Emir, açıkladığı resmi belgeyle, iş planının yıkım başladıktan 2 gün sonra ilgili kuruma teslim edilmiş olduğunu kaydetti. CHP’li Emir, “Bu büyük yalan balonu da 21 Temmuz 2017 tarihinde patladı. Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden bilgi edinme yoluyla yaptığımız talebe gelen yanıtta bize bir iş planı iletildi ancak Büyükşehir Belediyesi, bu iş planını ne zaman kuruma teslim etmiş biliyor musunuz? Yıkım başladıktan iki gün sonra, yani 27 Şubat 2017 tarihinde” dedi.

Koltuk dağıtıyorlar
CHP’li Emir, basın toplantısında ayrıca ağırlıklı siyasette gündeme gelen ve ‘siyasilerin akrabalarını kayırması’ anlamındaki nepotizmin AKP döneminde üst noktaya vardığını ifade etti. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kuzeni öğretmen kökenli Ali Er’in Danıştay’da üye olarak görev yapıyor olmasını, AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan’ın kardeşi Merve Kavakçı’nın büyükelçi atanmasını, eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın Merve Kavakçı’nın eltisi olmasını, yine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yapan Selma Aliye Kavaf ile Sema Ramazanoğlu’nun kardeş olması ve son olarak küçük kardeşleri Yaşar Elmas Bostancı’nın Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü olarak atanmasını örnek gösteren CHP’li Emir, “Bunlar ‘Aile Bakanlığı’nı yanlış anlamış! AKP’liler, 80 milyonun varlığını tam bir ‘aile saadeti’yle kullanmaktan çekinmiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndaki makamlar da tam da adına uygun şekilde AKP’iler tarafından, adeta evlerinin oturma odalarındaki koltukların dağıtılması gibi yakınlarına dağıtılan bir yer haline dönüşmüştür” diye konuştu.

Metiner’i hatırlattı
Murat Emir, AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner’in Adıyaman’da yayın yapan Mercan TV’de 2015 yılının Ocak ayında katıldığı bir programda sarf ettiği sözleri de hatırlattı.

Metiner canlı yayında sunucunun “AKP’li bakan ve vekil yakınlarının torpille devlet kadrolarına atandığı” yolundaki iddialarını, “Cuma namazına gittiğimizde her hafta hutbede ‘akrabalarını koru kolla’ ayeti okunur.” sözleri ile açıklamıştı.

Bu sözleri hatırlatan Emir, “Böylesine de yüzü kızarmayan bir anlayışla karşı karşıyayız. Bizim dinimizi böylesine bir çirkinliğe alet etmelerini de şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.