Afganistan'da evli olduğu Muhammedullah Raihan'ın sistematik şiddetinden kurtulmak için Türkiye'ye kaçan Elhan Atıfı, kaçak yollarla gelen Raihan isimli erkek tarafından katledildi.

Aile içi şiddetten kaçarak Türkiye'ye gelen Afgan kadın katledildi

Afganistanlı Elhan Atıfı, aile içi şiddet nedeniyle Türkiye’ye kaçtı. Evli olduğu Muhammedullah Raihan ise, bir yıl sonra 4 bin 500 kilometre uzaktan kaçak yollarla İstanbul’a gelip, genç kadını öldürdü.

Afganistan’ın başkenti Kabil’de yaşayan 27 yaşındaki Elham Atıfı, üniversitede eğitim görürken tanıştığı Muhammedullah Raihan ile 2015 yılında evlendi.

İki yıl süren evlilikleri boyunca eşinden şiddet gören Atıfı, ülkesinde polise başvurdu ancak sonuç alamadı.

2017 yılında şiddetten kaçtı, Viyana’da yaşayan annesinin ısrarıyla Avrupa yolculuğunda ilk durak olacak Türkiye’ye geldi. İstanbul Sultangazi’de bir ev tuttu, gündelik işlerde çalışmaya başladı.

Evli olduğu Raihan ise, sosyal medyada izini bulduğu kadının peşine düştü. İlk olarak İran üzerinden resmi yollarla Türkiye’ye gelmeye çalıştı ancak başaramadı. Ardından da 4 bin 500 kilometrelik kaçak bir yolculuğa çıktı. Önce İran sınırını, ardından da Türkiye sınırını kaçak yollardan geçti ve İstanbul’a ulaştı.

Atıfı’nın kendini affetmesi için günlerce yalvardı. Kötü şeylerin ailesinin baskısıyla olduğunu, birlikte Avrupa’ya gidip yeni bir yaşam kurmak istediğini söyledi.

Atıfı inandı ve 16 Ocak 2018 gecesi evinin adresini söyledi. Ertesi sabah Raihan genç kadının başına demirle vurdu, bağırdığı için de elektrik kablosuyla boğarak öldürdü. Kendisini Türkiye’ye getiren kaçakçılarla yeniden irtibat kuran Raihan, İran sınırını geçmeye hazırlanırken yakalanarak gözaltına alındı.

İHA'da yer alan habere göre hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Muhammedullah Raihan, ilk duruşmada kendisi şöyle savundu:

“Onun gidişi nedeniyle aileme karşı ve çevreme karşı mahcup oldum. Burada bir erkek arkadaşı varmış. Bunları duyunca kızdım ve ‘Sen bunları nasıl söylersin, namusumsun’ dedim. Bana saldırdığı muştayı alıp başına vurdum. Yerden kalkıp yine saldırdı. İtince elektrikli sobanın üzerine düştü. Bağırmaya başlayınca kabloyu boğazına sardım. Bayıldığını fark edince evden uzaklaştım. Dışarıya baktığımda kimsenin olmadığını gördüm. Daha sonra geri geldim ölmesini istemiyordum ancak anahtarı içeride unutmuşum içeri giremedim. Halk bunu duyarsa Afganistan’daki gibi olaya tepki gösterir diye komşulara haber vermedim. Polisi aramak da aklıma gelmedi ve olay yerinden uzaklaştım. Beni Afganistan’a götürsün diye kaçakçıyı aradım, sonrasında Van’a gittim ve Van’da yakalandım