Geçen Perşembe günü Sadrettin Özdemir isimli erkek tarafından katledilen Neriman Sakallı hakkındaki haberlere, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaptığı başvuru üzerine erişim engeli getirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kadın cinayeti haberine erişim engeli kararı aldırdı

HABER MERKEZİ

Neriman Sakallı’nın, Beylikdüzü metrobüs durağında Sadrettin Özdemir isimli erkek tarafından katledilmesine ilişkin haberler hakkında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın başvurusu üzerine erişim engeli kararı verildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bugün yaptığı başvuru, İstanbul 2. Sulh Ceza Hâkimliği’nce karara bağlandı.

Hâkimlik, Bakanlığın başvurusunu kabul ederek kararında şu hükmü kurdu:

“… haberlerde ailenin gelecekteki yaşantısını olumsuz yönde etkileyebilecek, kişilik haklarına zarar verebilecek, ailenin yaşadığı travmayı atlatmasını zorlaştıracağını ve benzeri olayların gerçekleşmesi bakımından özendirme niteliğine haiz olabilecek paylaşımların yer aldığını, kişilik haklarını ihlal etmesi nedeniyle erişimin engellenmesinin talep edildiği, isteme konu linklerin incelenmesinde olayın mağduru olan kadının isminin açık olarak verildiği, ailesinin mağdur olduğu bu nedenle 5651 S.K.'nın 9. maddesi anlamında kişilik haklarını ihlal ettiği hususunda vicdanen tereddüt bulunmadığı anlaşıldığından talebin kabulüne…”

NE OLMUŞTU?

Beylikdüzü metrobüs durağında geçen Perşembe günü gerçekleşen olayda, Sadrettin Özdemir isimli erkek, sevgilisi olduğu iddia edilen Neriman Sakallı’yı silahla vurarak katletmişti. Sadrettin Özdemir daha sonra intihar etmişti.