Müzisyen Selin ve Süheyl Sümbültepe depremin vurduğu kentlerden Hatay’da enkaz altında kalan ailesi için yardım çağrısında bulundu. BirGün’e konuşan Selin Sümbültepe, “Burası yangın yeri. Sesimizi duyan yok” siteminde bulundu

Ailesi enkaz altında kalan müzisyenler: Nolur yardım edin!

Işıl ÇALIŞKAN

Tarihin en büyük deprem felaketlerinden birini yaşayan Türkiye’de, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin neden olduğu yıkımla mücadeleye devam ediliyor. Sanat dünyasından çok sayıda isim ailesini göçük altından kurtarabilmek için yardım bekliyor.

Müzisyen Selin ve Süheyl Sümbültepe kardeşlerin ailesi de depremin vurduğu kentlerden Hatay'da enkaz altında kaldı. 3 gündür enkaz başında ailelerine ulaşmak için çabalayan müzisyenler, “Herkesin yardımına ihtiyacımız var. Nolur yardım edin” çağrısında bulundu.

Selin Sümbültepe, “Burası yangın yeri. Çok fazla enkaz var. Boyu yüksek olan vinç araçları çok az sayıda ve büyük yıkıntılar için sadece onlar çok elzem. Bilirkişi ekipleri çok az. Onlar gelse vinç eksik oluyor. Vinçin olmadığı yerde onlar oluyor. Tam bir donanım hâlâ bir sürü yerde yok. 3 gündür yardım bekliyoruz. Sesimizi duyan yok” dedi.

Süheyl Sümbültepe ise, Hatay Vergi Dairesi önünde çektiği Instagram videosunda, “İçeride kayıp babam var ve annemin cenazesini enkaz altından bütün olarak çıkartmaya çalışıyorum. Herkesin yardımına ihtiyacımız var. Nolur yardım edin” çağrısında bulundu.

Sümbültepe’nin ailesinin bulunduğu adres şöyle: Çay Mahallesi, 5 Temmuz Caddesi, No: 44 MCG Towers, Ramada Oteli Yanı, Vergi Dairesi Bölgesi İskenderun/Hatay.