Ajanda: Ne dinlemeli?

Işıl ÇALIŞKAN

METAL RUHUYLA DEVRİLİR GİDER SURLAR

“Sonunа kаdаr tаşıyаmаzsın/ Dökülür bütün sırlаr/ Kаleler düşer, koruyаmаzsın/ Devrilir gider surlаr”… Ülkemizin efsane heavy metal müzik grubu Pentagram’ın yeni şarkısı “Sur”un sözleri. Pentagram ruhunu doğrudan yansıtan şarkı, sözleriyle de oldukça iddialı. Şarkının video klibi de Gökalp Gönen’in yazıp yönettiği 2015 tarihli animasyon 32 ödüllü kısa film “Golden Shot / Altın Vuruş”tan uyarlandı. Biz susalım, onlar söylesin…

FUAT SAKA’DAN TÜRKÜLERLE ANADOLU TURU

Karadeniz müziğini batılı enstrümanlarla harmanlayan ve birçok dilde şarkılar seslendiren Fuat Saka, yeni albümü “Avaz” ile müzikseverlerle buluştu. 14 şarkılık bir albümle dinleyici karşısına çıkan Saka, pandemiye şarkılarla meydan okuyor. Bir Fırtına Tuttu Bizi, Dağlar Başı Olaydım, Açıl Mor Menevşem gibi türküleri özgün yorumuyla sunan Saka’ya albümde Zurab Cagnidze, Zaza Miminoschwili, Orhan Şimşek ve Tunan Kurtisev eşlik etti. Saka, türküler aracılığıyla dinleyiciye Anadolu turu vadediyor.

ajanda-ne-dinlemeli-835712-1.

CAZ RÜZGÂRININ GETİRDİĞİ MASALLAR

Caz müzisyeni Ceyda Özbaşarel, ilk albüm çalışması Madtime Stories ile müzikseverlerin karşısında. Vokal ve piyano eğitmeni, şarkıcı, kompozitör ve söz yazarı Ceyda Özbaşarel, yılların birikimini albüme dönüştürdü. Things & Records etiketi ile yayınlanan Madtime Stories isimli 9 şarkılık albüm, 8 İngilizce, 1 Türkçe parçadan oluşuyor. Sözü ve müziği Özbaşarel’e ait olan albümün düzenlemelerinin bir kısmı Adem Gülşen'e, diğer kısmı ise Özbaşarel'e ait. Caz rüzgârının getirdiği masallara siz de ortak olun.