Ajanda: Ne dinlemeli? Nereye gitmeli?

IŞIL ÇALIŞKAN

NE DİNLEMELİ?

Kıpır kıpır bir ilk randevu hikâyesi

Caz müzisyeni Elif Çağlar, “You Ask My Name” isimli single çalışması ile dinleyici karşısında. Çağlar bu parça ile dinleyiciye yer yer soul etkileşimi ile indie pop sularında gezen, sade armonisinin içinde yoğun vokal katmanlarıyla, kıpır kıpır bir ilk randevu hikâyesi sunuyor.

Necatigil’in şiiri Nosa’nın notalarında

Bade Nosa'nın yeni şarkısı “Küskün Yolcunun Türküsü” dün itibarıyla dijital platformlardaki yerini aldı. Şarkı, edebiyat dünyamızın usta kalemi Behçet Necatigil'in unutulmaz şiirinden bestelendi. Eşi ve Behçet Necatigil’in torunu Emre Can Sarısayın ile birlikte bestelediği şiir Nosa’nın sesi ve üslubuyla harmanlanıyor.

Hikâyenin bütünü şarkılarda saklı

İlk çalışmasıyla bu yılın başında dinleyiciyle buluşan Öznil, yeni teklisi “Öylece Düşündüm’’ü Ada Müzik etiketiyle müzikseverlerin beğenisine sundu. Soft rock türünde şarkılar üreten genç ses, bunun bir önceki teklisinin devamı niteliğinde olduğunun altını çiziyor. Bundan sonraki çalışmasını da aynı eksende yapacağını belirten Öznil, böylece 3 hikâyeyi birbirine bağlı 3 şarkı şeklinde projelendirmiş olacak.

NEREYE GİTMELİ?

Bol kahkahalı türbülansa davet

Her şey yolunda giderken, hayatınızın tam ortasında hiç türbülansa girdiniz mi? Girmediyseniz eğer sizi bol kahkahalı bir türbülansa alalım. Somer Karvan’ın yönettiği, Bestemsu Özdemir, Aylin Kabasakal’ın rol aldığı “Türbülans” isimli oyun 27 Ekim, 11 Kasım ve 9 Aralık’ta Profilo Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluşmayı bekliyor.

Sanatçı Elif Özal Danışman’ın Heykel Sergisi “Yeniden Doğuş/Farkındalık’” 12 Kasım’a kadar Gama Art Gallery’de görülebilir. Konser özleyenler için şimdi tam zamanı.

Alternatif rock müzik grubu Duman, bu akşam 19.00’da Antalya Açıkhava sahnesinde sevenleriyle buluşacak.