KARDELEN TATAR Şampiyonlar Ligi’nde son yılların en büyük sürprizlerinden birine imza atan Ajax, Devler Ligi yarı final rövanş maçında bugün Tottenham’ı konuk edecek. İlk maçı deplasmanda 1-0 kazanarak büyük bir avantajı eline geçiren Hollanda ekibi, rüya gibi geçen sezonu finalle taçlandırıp, en büyük kupayı müzesine götürmek istiyor. Avrupa futbolunun en büyük ekollerinden birine sahip olan […]

Ajax’ın devler ligi finaliyle arasında sadece bir maç var: Paranın değil, doğru yapılanmanın eseri

KARDELEN TATAR

Şampiyonlar Ligi’nde son yılların en büyük sürprizlerinden birine imza atan Ajax, Devler Ligi yarı final rövanş maçında bugün Tottenham’ı konuk edecek. İlk maçı deplasmanda 1-0 kazanarak büyük bir avantajı eline geçiren Hollanda ekibi, rüya gibi geçen sezonu finalle taçlandırıp, en büyük kupayı müzesine götürmek istiyor.

Avrupa futbolunun en büyük ekollerinden birine sahip olan Ajax, sermayeyle büyüyen kulüplerin aksine kendi kültürünü oluşturmuş ve futbolun gelişimine büyük katkı sunmuş bir kulüp.

Yapısıyla Barcelona modelinin de inşaa edilmesinde büyük rol oynayan Hollanda temsilcisi Devler Ligi’ni son olarak 1995’teki altın jenerasyonuyla müzesine götürme başarısı göstermişti. O dönemki kadrosunda Clarence Seedorf, Edgar Davids, Edwin van der Sar, Patrick Kluivert gibi dünya futboluna damga vuran oyuncuları bulunduran Ajax, benzer bir jenerasyon yakalamış durumda. Matthijs de Ligt , Noussair Mazraoui, Frenkie de Jong, Donny van de Beek gibi potansiyeli çok yüksek olan gençlerle kadrosunun iskeletini oluşturan kırmızı-beyazlıların Devler Ligi zaferine bu kadar yaklaşması dünya futbolu için önemli bir ders olma niteliği taşıyor.

Paris Saint Germain (PSG) gibi inanılmaz paralar harcayan kulüplerin hayal kırıklıklarına yenilerini eklemesi Ajax’ın ise eski parlak günlerine dönüşü futbolda niceliğin değil niteliğin ne kadar önemli olduğunun kanıtı. Ünlü futbol yazarı Jonathan Wilson’ın PSG’nin başarısızlığını anlatan yazısında belirttiği gibi: “Para birçok şeyi temsil ediyor olabilir ancak hâlâ her şey değil.”

***

Divan kurulu toplantısı bugün

Galatasaray’ın mayıs ayı olağan divan kurulu toplantısı bugün yapılacak. Türk Telekom Stadı Özhan Canaydın Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek toplantı, saat 13.30’da başlayacak.

***

Potada dev maç

Basketbol Süper Ligi’nde Fenerbahçe ile Galatasaray, erteleme maçında bugün karşı karşıya gelecek. Mücadele saat 21.00’de başlayacak.