Akademisyeni ikinci kez görevden aldılar: Üniversite mahkemeyi tanımadı

MERAL DANYILDIZ

Avrasya Üniversitesi’nde görevine geri dönen akademisyeni tekrar görevden aldılar. İktisat dersleri verdiği sıra ‘sakıncalısın’ denilerek işine son verilen akademisyen Murat Büyükyılmaz, kararı yargıya taşıdı. Büyükyılmaz, Samsun Bölge Mahkemesi 1. İdare Dava Dairesi’nin işe iade kararının ardından üniversiteye geri döndü. Bu süreçte Büyükyılmaz’a herhangi bir oda ayırmayan ve kantinde çalışmasını isteyen üniversite yönetimi, mahkeme kararına rağmen akademisyenin görevine tekrar aynı gerekçe ile ertesi gün son verdi.

BirGün’e konuşan Murat Büyükyılmaz, süreci şöyle anlattı: “İlk gittiğimde bana yer olmadığını ve kantinde takılmam gerektiğini söylediler. Bilgi işlemde işlemlerimin yapılmasını istedim. Kantinde çalıştım bir süre. Bilgisayarımdan internete telefonumla bağlandım çünkü hiçbir şeyim yoktu. Geçen gün de tekrar gidip görüştüm. ‘Şu anda hiç kimse yok, hocalar da yok. Birkaç saat daha kantinde takılın’ dediler. Öğleden sonra gidince idareten bir yere gönderdiler. Olaydan bir saat sonra kadar personel daire başkanı beni çağırdı. Mütevelli heyeti kararıyla tekrar atıldığımı öğrendim. ‘Beni tekrar kovmak için mi çağırdınız?’ dedim. Personel daire başkanı da, ‘Bilmiyorum, haberim yoktu’ dedi.”

İşten ayrıldığı süreçte hayatını ancak ailesinin ve dostlarının desteğiyle idame ettirebildiğini kaydeden Büyükyılmaz, hakkını sonuna kadar arayacağının altını çizdi.