Akademisyenlere çağ dışı soruşturma: Twitter hesabın var mı?

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, Ankara Emniyeti ve Ankara Valiliği’nin talebiyle haklarında soruşturma başlattığı altı asistan ifade verdi. Akademisyenlerin sosyal medya hesaplarını izleyen valilik Özgecan Aslan cinayetine ilişkin tweet’leri dahi soruşturmaya ekletti. Akademisyenlere "twitter hesabınız var mı" sorusu yöneltildi.

Asistanlara Ankara Valiliği’nin talebiyle, ‘Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret, devletin düzenini, siyasi, hukuki düzenini değiştirmek, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünülüğünü bozmak amacıyla hareket eden yasadışı terör örgütlerinin eylemlerini meşru göstermek, teşvik etmek ve övmek’ suçlamalarıyla disiplin soruşturması başlatılmıştı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Akademik Kurulu da bir açıklama yayınlayarak soruşturmanın iptal edilmesini istedi.

"TWİTTER HESABINIZ AKTİF Mİ?"

Asistanlara ifade sırasında ilginç sorular yöneltildi. "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin başı olup, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk Milletinin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanlığı makamı ile ilgili olarak yazılar yazdınız mı" gibi sorularla muhatap olan akademisyenler, sorgu öncesi CHP milletvekili Şenal Sarıhan ve HDP milletvekili Mithat Sancar'ın da katılımıyla bir eylem düzenledi.

Soruşturma kapsamında akademisyenlere yöneltilen sorular şöyle:

akademisyenlere-cag-disi-sorusturma-twitter-hesabin-var-mi-54651-1.