Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile ‘bölgesel savunma ve güvenlik’ konularını görüştü. Görüşmede, ‘askeri ilişkilerin güçlendirilmesinin vurgulandığı’ aktarıldı.

Akar, Austin ile görüştü: “Askeri ilişkiler güçlendirilmeli”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Bakanlıktan Akar-Austin görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, “Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin 1 Ekim 2021'de bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiş, görüşmede ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konuları ele alınmıştır. Bakan Akar ve Bakan Austin, daha yakın iş birliği ve koordinasyon ile iki ülke arasındaki askeri ilişkilerin güçlendirilmesinin önemini vurgulamışlardır” denildi.

Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400 hava savunma sistemleri, bir süredir ABD ile ilişkilerde gerilim başlıklarından biri.

Geçen günlerde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Soçi’de görüşmüş, görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, S-400’lerin bazı parçalarının Türkiye’de üretilme ihtimalinin iki lider arasında konuşulduğunu dile getirmişti.