Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kıbrıs ile ilgili ‘provokasyonlara’ fırsat vermeyeceklerini ifade etti

Akar’dan ‘provokasyon’ uyarısı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ege ve Akdeniz’de gerginliğin artırılmaması gerektiğini belirterek, “Herkesin tahriklerden, provokasyondan uzak durması, aksi halde bunun bedelinin ağır olacağını bilmesi lazım” dedi.
Sincar ve Karacak Dağı bölgelerindeki PKK hedeflerine yönelik düzenlenen hava harekâtını anımsatan Akar, “Bir laf çıkmıştı, ‘Teröristler Kandil’den taşınacaklar, Sincar’da yeni bir Kandil kuracaklar.’ Bunun imkan ve ihtimali yok. Hiçbir şekilde nasıl ki Suriye’nin kuzeyinde bir terör koridoruna müsaade etmiyorsak aynı şekilde Sincar’ın da herhangi bir şekilde ikinci bir Kandil olmasına asla müsaade etmemiz söz konusu değil” dedi.


Akar, Kıbrıs’ta hak ve menfaatlerin de korunduğunu belirterek, bununla ilgili herhangi bir tereddüdün olmadığını belirtti. “Herhangi bir şekilde haklarımızdan ödün vermemiz söz konusu değil” ifadesini kullanan Akar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hiçbir şekilde Ege’de, Akdeniz’de, Kıbrıs’ta Türkiye Cumhuriyeti devletine, KKTC’ye karşı hiçbir oldubittiye müsaade etmeyeceğimizi, bizim olmadığımız hiçbir kararın, alınacak hiçbir tedbirin de geçerliliğinin, yaşama şansının olmadığını da tekrar tekrar dile getirdik. Biz iyi komşuluktan, dostluktan, barıştan, istikrardan yanayız. Buralarda yaşayan insanların barış, huzur, refah içinde yaşamasından yanayız ancak bunun dışında da hiçbir şekilde, her ne pahasına olursa olsun haklarımızdan asla ödün vermeyeceğimizi herkesin bilmesi, aklını başına alması, tahriklerden, provokasyondan uzak durması aksi halde bunun bedelinin ağır olacağını bilmesi lazım. Bu konuda her türlü tedbirimiz, hazırlığımız vardır.”

Çavuşoğlu Libya’da
Libya Dışişleri Bakanı Tahir Siyala’nın davetine icabetle Libya’ya günübirlik bir ziyaret gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya Başkanlık Konseyi Başkan Yardımcısı Ahmed Maytik ile görüştü.