Avrupa defterini kapatan iki takımımız Fenerbahçe Ülker ve Beşiktaş Cola Turka yarın Beko Basketbol Ligi'nde derbide kozlarını paylaşacaklar.

Avrupa defterini kapatan iki takımımız Fenerbahçe Ülker ve Beşiktaş Cola Turka yarın Beko Basketbol Ligi'nde derbide kozlarını paylaşacaklar. Fenerbahçe Ülker hafta içinde CSKA Moskova'ya deplasmanda yenilerek Euro Leaugue'e erkenden veda etmiş oldu. Bu erken veda ıoo. yılında Avrupa'da başarı bekleyen sarı lacivertli camia için beklenmedik bir sonuç oldu. Ama hayat devam ediyor. Fenerbahçe, Avrupa'daki hedefini önümüzdeki sezon gerçekleştirebilmek için yol haritasını bugünden çizmelidir. Yapılan hatalar ve eksikler tek tek tespit edilerek tekrarlanmaması için önlemler şimdiden alınmalıdır.

Sarı lacivertliler Avrupa'dan elenmenin ötesinde en büyük şoku Kaspars Kambala'nın dopingli çıkması ile yaşadılar. Kısa bir zaman sonra açıklanacak ikinci numune de pozitif çıkması halinde Kambala en az 6 ay potalardan uzak kalacak. Fenerbahçe'de pota altındaki en önemli silahını bu sezon için kaybetmiş olacak. İşte Fenerbahçe bu haftasonu Beşiktaş'la oynayacağı derbiye de bu önemli oyuncusundan yoksun olarak çıkacak. Pota altında hem ribaunt hem de sayı gücü olarak çok başarılı olan bu oyuncunun eksikliğini genç Oğuz Savaş ve Semih Erden doldurabilecek mi acaba? Özellikle dev gibi cüssesi ile pota altında büyük yer kaplayan bu oyuncu hücumda da birebirlerde çok etkili oluyordu.

Ligin ilk devresinde oynanan maçı Fenerbahçe Abdi İpekçi'de 83-71 kazanmıştı. Fenerbahçe'nin amacı ikinci maçı da kazanarak olası bir play-off eşleşmesine 1-0 önde başlamak olacak.

Basketbol mabedi Akatlar Spor Salonu'nda müthiş seyircisi önünde Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Kara Kartallar'ın amacı ise derbiyi galibiyetle kapatmak. Yeni seçilen yönetimine güzel bir hoşgeldiniz mesajı vermek. Son haftalardaki form durumlarına baktığımızda da bunu başarabilecek güçte olduklarını görüyoruz. Sakatlıktan kurtulan Jamal Thomas performansını üst seviyelere taşımış durumda. Thomas attığı ortalama 16 sayı ile takımın skorer oyuncularından. Takıma yeni transfer edilen Donnel Harvey ve Mc Farlin her geçen hafta takıma daha fazla katkı yapmaya başladılar. Aubrey Reese ise sezon başından beri takımın liderli konumunda ve takımı en iyi şekilde yönetiyor. Takımın bir çok maçta sayı gücünü sırtında taşıyor ve maç başına ortalama 17 sayı atıyor. Reese aynı zamanda takımın en fazla asis yapan oyuncusu.

Beşiktaş'ta ribaunt kralı ise aldığı ortalama 6 ribauntu ile bir Türk oyuncu; Cevher Özer. Bu sezon Darüşşafaka'dan transfer edilen Cevher en başarılı sezonunu Beşiktaş'ta geçiriyor. Murat Didin'i bu oyuncuyu oynatma konusundaki başarısından dolayı kutlamak gerekiyor. Gerçekten Cevher gibi genç ve yetenekli oyuncudan en iyi verimi almasını çok iyi biliyor. Müthiş bir seyirci desteği ile sahaya çıkacak olan Beşiktaş bu avantajını en iyi şekilde kullanmayı bilecektir. Zaten kurt hoca Murat Didin hem oyuncularını hem de seyirciyi kullanmadaki ustalığı ile sahasındaki maçları kazanmayı çok iyi biliyor. Derbi maçlarda sonuçları önceden kestirmek oldukça zordur. Bu yüzden pazar günü oynanacak ve büyük bir heyecan fırtınası içinde geçecek maçı kaçırmamanızı öneririm. Akatlar'da salona gidebilenler canlı canlı bu güzel maçı izlesinler. Heyecanı kaçırmak istemeyenler ise NTV ekranlarında yayınlanacak maçı kaçınmasınlar.