Akbank, mobil ve internet bankacılığı kullanımında yaşanan erişim sorununa ilişkin bir açıklama yaptı. ‘Siber saldırı’ iddialarına yanıt verilen açıklamada, “Bugün bankamız sistemlerinde yaşanan yavaşlama ve kesintilerin siber saldırı nedeniyle olduğuna dair kamuoyuna yansıyan haberler gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

Akbank'tan 'siber saldırı' iddialarına ilişkin açıklama

Akbank'ın mobil ve internet bankacılığı da dahil neredeyse tüm hizmetlerine erişim sağlanamıyor.

Banka kullanıcıları bu sabah saat 8'den beri bankanın söz konusu hizmetlerine erişemiyor. Kesintinin 'siber saldırı' kaynaklı olduğuna dair iddialar da sosyal medya üzerinden yayıldı.

Akbank'ın resmi Twitter hesabından ise yaşanan sıkıntıya ilişkin bir açıklama yayımlandı.

Akbank'tan yapılan açıklamada "Sistemlerimizde yavaşlama ve kesintiler yaşanmaktadır. İlgili birimlerimiz konuyla ilgili çalışmaktadır. Müşterilerimizin gösterdiği anlayış için teşekkür ederiz." ifadesini kullandı.

Yapılan ikinci paylaşımla 'siber saldırı' iddilarına da yanıt veren Akbank, şu açıklamada bulundu:

"Bugün bankamız sistemlerinde yaşanan yavaşlama ve kesintilerin siber saldırı nedeniyle olduğuna dair kamuoyuna yansıyan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bankamızda hiçbir güvenlik sorunu bulunmamaktadır. Problemin giderilmesi için ilgili birimlerimiz çalışmaktadır. Gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederiz."