Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'deki Akbelen ormanında bugün bilirkişi heyeti keşif yaptı. Köylülerin avukatı İsmail Hakkı Atal, keşfin taraflı olduğunu ve reddi hakim talebinde bulunduklarını belirterek, "Hakim, keşif esnasında bizim sürekli taleplerimizi reddetmesi, bizim de anayasal haklarımızı kullanma taleplerimiz üzerine, diğer davacı vekili avukat arkadaşım Arif Ali Cangı ve bana ‘ruh hastası’ diye hakaret etti” dedi.

Akbelen'de bilirkişi heyeti keşif yaptı; Hakim avukatlara hakaret etti

Muğla İkizköy’deki Akbelen ormanını korumak, ağaçlarının kesilmesini engellemek için doğasever köylülerin başlattığı nöbet devam ediyor. Aylardır ağaçların kömür ocağı için kesilmemesi için mücadele eden köylülerin açtığı dava kapsamında bugün bilirkişi heyeti keşif yaptı.

"REDDİ HAKİM TALEBİNDE BULUNDUK"

ANKA Haber Ajansı’na keşifle ilgili açıklama yapan köylülerin avukatı İsmail Hakkı Atal, keşfin olaylı geçtiğini ifade ederken, “Keşfi taraflı bir şekilde yapan, adete termik santralin avukatı gibi davranan, haklı taleplerimizi dikkate almayan, yasal haklarımızı kullanmamızı engelleyen, Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali’nin taleplerini sürekli kabul ederken bizim taleplerimizi reddeden ve ayrıca Karadam Karacahisar Doğayı Koruma Derneği yönetim kurulu üyelerini keşfe almayarak Anayasal haklarını kullanmalarını engelleyen Muğla 1’inci Bölge İdare Mahkemesi Hakimi Murat Yüksel hakkında reddi hakim talebinde bulunduk” dedi.

"HAKİM BİZE 'RUH HASTASI' DEDİ"

Yapılan keşfin bağımsız olmadığını, bu nedenle de kabul etmediklerini söyleyen Atal, “Hakimin taraflı davrandığını şerh düştük. Keşfin yenilenmesi talebinde bulunduk. Ayrıca hakim, keşif esnasında bizim sürekli taleplerimizi reddetmesi, bizim de anayasal haklarımızı kullanma taleplerimiz üzerine, diğer davacı vekili avukat arkadaşım Arif Ali Cangı ve bana ‘ruh hastası’ diye hakaret etti. ‘Sürekli şov yapıyorsunuz’ diye hakimlik makamına uymayan; hakimlik, savcılık kanununa aykırı tutum ve davranışlarda bulundu. Biz bu hakimi Hakimler ve Savcılar Kurulu’na şikayet etmeyi, gerekirse de Adalet Bakanlığı’na ayrı bir dava açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Bu arada CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, keşfi doğa nöbetinin olduğu alanda köylülerle birlikte takip etti.