Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı’nda açılmak istenen kömür ocağı için 8 Şubat Salı günü(yarın) yeniden bilirkişi keşfi yapılacak. Keşif öncesi açıklama yapan İkizköylü yurttaşlar, “Bu kez adil, bilimsel etik kurallarına uygun, söz hakkımızın engellenmeyeceği bir keşif olacağını biliyoruz. Katil kömüre karşı Akbelen Ormanı için adalet istiyoruz”  dedi.

Akbelen’de yeniden keşif yapılacak: Adalet istiyoruz

NEVZAT ÇAĞLAR TÜFEKÇİ

Muğla Milas’ta İkizköy’ün yakınındaki Akbelen Ormanı’nda IC İÇTAŞ ve Limak Holding’e ait Yeniköy-Kemerköy Termik Santralları’na kömür temini için ağaç kesilmesi ve maden sahalarının genişletilmesine karşı bölge halkı 206 gündür direniyor. Muğla 1. İdare Mahkemesi, 7 Eylül'de Akbelen'de yapılan bilirkişi keşfini İkizköy gönüllü avukatlarının itirazı nedeniyle iptal etmesinin ardından bölgede 8 Şubat Salı günü(yarın) yeniden bilirkişi keşfi yapılacak.

“MUTLAKA KAZANACAĞIZ”

Keşif öncesi İkizköylüler bir açıklama yaparak, keşfe destek çağrısında bulundu.

İkizköy Çevre Komitesi tarafından yapılan açıklama şu şekilde: “Israrlı itirazlarımız sonucunda; geçen Eylülde avukatlarımıza ve uzmanlarımıza hakaretler ederek, söz haklarını engelleyerek ‘adalete erişim hakkımızı’ gasp eden, taraflı tutumuyla hâkimlik mesleğinin saygınlığına gölge düşüren hâkim görevden alındı. Eksik ve yanlış bilgilerle rapor hazırlayan uzmanlar değiştirilerek, bilirkişi heyeti yenilendi. Akbelen Ormanı davamızın bilirkişi keşfi yenileniyor. İkizköy'ün tüm dostlarını dayanışmaya Akbelen'e bekliyoruz. Bu kez adil, bilimsel etik kurallarına uygun, söz hakkımızın engellenmeyeceği bir keşif olacağını biliyoruz! Katil kömüre karşı Akbelen ormanı için adalet istiyoruz. O kadar haklıyız ki mutlaka kazanacağız.”