Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji’nin Akbelen Ormanı’nda ağaç keserek maden sahasını genişletme çalışmasını engellemek için direnen İkizköylü yurttaşlara açılan davanın üçüncü duruşması görüldü. Dava, 21 Kasım tarihine ertelendi.

Akbelen Ormanı için direnenlerin davası ertelendi

BİRGÜN EGE

Muğla Milas’ta termik santral tehdidi altında bulunan Akbelen Ormanı’nı korumak için verilen mücadele sürüyor.

Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji, 8 Ağustos 2021 tarihinde tarihinde izinsiz ormanda ağaç keserek maden sahasını genişletmek istemesine karşı direnen iki kadına, jandarmaya mukavemet ettikleri gerekçesi ile açılan davanın duruşması gerçekleşti. Milas 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, 21 Kasım tarihine ertelendi.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada ilk olarak bir önceki celse sonrası avukatların reddi hâkim talebine ilişkin verdiği dilekçe okundu. Dosyanın reddi hâkim talebinde bir karar verilmesi üzere Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderileceği ifade edildi. Duruşma, Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nin reddi hâkim talebine ilişkin değerlendirmesinin beklenmesi için 21 Kasım tarihine ertelendi.

“YAŞAM HAKKIMIZI SAVUNMAKTAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Duruşma sonrası Milas Adliyesi önünde açıklama yapan Karadam Karacahisar Mahalleleri Doğayı Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği (KARDOK) Başkanı Nejla Işık, “Geçtiğimiz yıl yangınlar zamanında şirketin ağaç kesmesini engelledik ve buna karşı jandarma tarafından sürüklendik. Yargılanın biziz. Aslında haklıyız, hakkımızı savunuyoruz, savunmaya devam edeceğiz. Biz orada yaşam hakkımızı, köyümüzü, zeytinimizi, ormanımızı savunuyorduk, bunun içinde oradaydık. Yargılanması gerekenlerin aslında kim olduğunu herkes biliyor. Ama biz yaşam hakkımızı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.