Akçay'ın eşsiz yanı: Deniz ortasında kaynak suyu

Balıkesir'in Edremit İlçesi Akçay Mahallesi'nde denizin içindeki kayalıktan çıkan tatlı su, hem eşsiz görüntüsü, hem de lezzetiyle dikkat çekti.

Gözde tatil mekanlarından Akçay'da denizin ortasındaki kayalıktan çıkan su, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Soğuk ve bol artezyen suları ile de ünlü Akçay'da sahilden yaklaşık 10 metre uzaklıktaki kayalıklarda çıkan

suya yürüyerek de ulaşmak mümkün. Doğal güzellikleri ve tarihi yapısıyla bölgeyi eşsiz bir doğal harika olarak nitelendiren CHP'li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, bu örneğin Türkiye'de değil dünyada nadir olarak nitelendirilebilecek bir özellik olduğunu vurguladı. Başkan Saka, "Bölgemizin hem kültürel hem de doğal güzellikleri saymakla bitmez. Bölgemize gelen zaten vazgeçmiyor. Denizin içindeki kayadan çıkan su sadece Kazdağları'ndan sahile gelen güzelliklerden bir tanesi. Tatile çıkan vatandaşlarımızı bölgemize bekliyoruz" dedi.

Ancak Akçay son dönemde yapılan kooperatif siteleri nedeniyle artan yazlıkçılarla birlikte yaz aylarında trafik ve kalabalık sorunu açısından İstanbul'u aratmıyor. Beldedeki ünlü kavak ormanlarının yerinde yükselen yazlıklarla gün içinde trafik sıkışıklığı büyük kentlerdekinden farksız.