AKP’li Balıkesir Belediyesi'nin Kuzey Ege'nin önemli sulak alanlarından olan Akçay Sazlığı ve Sulak Alanı'na moloz dökümü kararı iptal edildi.

Akçay Sazlığı’na ve Sulak Alanı'na moloz dökümü kararı iptal edildi

BİRGÜN EGE

AKP’li Balıkesir Belediyesi, Kuzey Ege'nin önemli sulak alanlarından olan Akçay Sazlığı ve Sulak Alanı’na moloz dökme kararından Akçay Sazlığı ve Sulak Alanı Çalışma Grubu tarafından açılan dava sonrası geri adım atmak zorunda kaldı.

Grup tarafından yapılan açıklamada, son belediye meclis toplantısında belediyenin kararı iptal ettiğini duyurduğunu açıkladı.

Yapılan açıklamada, “Şimdi sırada Akçay Sulak Alanının sınırlarının genişletilerek tüm alanın ‘ulusal öneme haiz sulak alan’ ve ‘kesin korunacak hassas alan’ olarak tescillenmesinde. İnanıyoruz ki bunu da başaracağız. Biliyoruz, yolumuz uzun. ‘Akçay Sulak Alanı Yok Olmasın’ diyerek çıktığımız bu yolda kampanyamız sürecek. Bir karış sulak alanın dahi kaybolmasına kuşların, balıkların, diğer canlıların yuvalarının yıkılmasına izin vermeyeceğiz. Konya’da binlerce flamingo yavrusunun susuzluktan ölmesi yüreklerimizi dağladı… Akçay’daki su kuşlarımızın da aynı akıbete uğramaması için mücadeleye devam edeceğiz” denildi.