Kandilli Rasathanesi, Akdeniz'de 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Deprem, Antalya ve çevresinde hissedildi.

Akdeniz'de 5,5 büyüklüğünde deprem: Antalya ve çevresinde hissedildi

Kandilli Rasathanesi, Akdeniz'de 5,5 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Deprem, Antalya ve çevresinde de hissedildi.

Kandilli'den yapılan ilk açıklamaya göre, depremin büyüklüğü 5,4 olarak açıklandı. Saat 15.44'te meydana gelen depremin derinliği 89,1 kilometre olarak belirtildi.

DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ REVİZE EDİLDİ

Kandilli Rasathanesi, 5,4 olarak duyurduğu depremin büyüklüğünü 5,5 olarak revize etti.

Depremin derinliğinin ise 93.3 kilometre olduğunu bildirdi.

AFAD DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ 5,2 OLARAK AÇIKLADI

Öte yandan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 15.44'te Antalya'nın Gazipaşa ilçesi açıklarında 5,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 77,58 kilometre derinlikte meydana geldiği ifade edildi.

AFAD açıklamasında, "Gazipaşa ilçesi açıklarında meydana gelen #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" denildi.

ANTALYA VALİSİ: HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, depremin ardından yaptığı açıklamada, herhangi bir olumsuzluğun olmadığını söyledi.

Yazıcı açıklamasında şunları ifade etti:

"Hepimize geçmiş olsun, Allah göstermesin diyelim. Gazipaşa açıklarında deniz açıklarında deprem. Bizim hiçbir noktamızda, hiçbir ilçemizde herhangi bir hasar bildirilmedi. Tüm ilçelerden teyitleri aldık. İlk bilgilere göre herhangi bir olumsuzluk yok.

Evlerinin önüne çıkmak isterlerse müsaade ediyoruz. Sokağa çıkma yasağımız var tabii. 112'ye telefonlar geldi, buradan da duyurmak isterim. Evlerinin önüne çıkabilirler. Arzu edenler, isteyen vatandaşlarımız evlerinin önüne çıkabilirler. Bunu 112'yi, jandarmayı, polisi arayanlara da söyledik. Evlerinin önüne çıkmalarında bir mahsur yok. "

PROF. DR. GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, 5,4 büyüklüğünde meydana gelen depreme ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Görür açıklamasında, "Antalya’da olan deprem Kıbrıs-Helen yayı ile ilgili olmalıdır. Deprem dalma-batma zonunun Anadolu levhası üzerinde ve görece kıyıya yakın bir yerde olduğu için şiddetli hissedilmiş olabilir" dedi.

BAKAN KURUM: OLUMSUZ BİR DURUMLA KARŞILAŞMADIK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Akdeniz'de meydana gelen ve Antalya'da hissedilen depreme ilişkin açıklama yaptı.

Twitter'dan yaptığı açıklamada Bakan Kurum, "Antalya'nın Gazipaşa ilçesi açıklarında meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Depremden hemen sonra harekete geçen Bakanlığımız hasar tespit ekipleri incelemelerine başladı. Şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadık" ifadelerini kullandı.