Kaynak: AA
Akdeniz'de yaklaşık 20 göçmen kayboldu

Akdeniz'i geçmeye çalışan göçmenleri taşıyan bir teknenin batması sonucu 34 kişi kurtarılırken yaklaşık 20 göçmenin ise kaybolduğu bildirildi.

İtalyan ANSA ajansının haberinde, Akdeniz'de İtalyan arama-kurtarma bölgesi içinde kalan bölgede 7 metrelik bir teknenin alabora olduğu, bir balıkçı teknesinin 34 göçmen ile 1 cesedi denizden çıkardığı belirtildi.

Kurtarılan 8'i kadın, 6'sı çocuk olmak üzere 34 göçmen ile 1 göçmenin cesedinin İtalya Sahil Güvenlik ekiplerinin devriye botlarıyla Lampedusa Adası'na getirildiği, teknenin Tunus’tan cumartesi günü hareket ettiği kaydedildi.

Kurtulan göçmenlerin ifadesine göre, batan teknede yaklaşık 20 göçmen daha vardı. İtalya Sahil Güvenlik ekipleri, kayıp 20 göçmen için arama çalışmaları başlattı.

Bu arada, Lampedusa Adası'na son 24 saatte kendi imkanlarıyla ulaşan 21 tekne olduğu ve göçmen sayısının 819 olduğu bildirildi.

İtalya İçişleri Bakanlığının verilerine göre, yılbaşından bugüne deniz üzerinden gelen göçmen sayısı 36 bin 610'a ulaştı. Geçen yıl aynı dönemde ise bu sayı 9 bin 89 idi.