Muğla’nın Datça ilçesinde pandemi nedeniyle 2 yıl aradan sonra düzenlenen 'Akdeniz'den Ege'ye Dostluk ve Doğa Yürüyüşü'nün 21'incisi gerçekleşti.

Akdeniz’den Ege’ye dostluk yürüyüşü

Mehmet ERDAL

Datça Çevre ve Turizm Derneği’nin (DAÇEV) girişimi, Datça Kaymakamlığı ve Datça Belediyesi’nin desteğiyle her yıl Kızlan Muhtarlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenen geleneksel Akdeniz’den Ege’ye Dostluk ve Doğa Yürüyüşü’nün 21'incisi gerçekleşti.

Pandemi nedeniyle 2 yıl aradan sonra düzenlenen etkinlikte, Datça'nın Akdeniz sınırından testilere doldurulan su, yürüyüşün son bulduğu Ege Denizi'ne döküldü.

14 kilometrelik yürüyüşe, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, DAÇEV Başkanı Hüseyin Tüzün, Mor Pedal bisiklet grubu üyeleri ve çok sayıda Datçalı yurttaş katıldı.

Yürüyüş öncesi Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık, Köyceğiz davul-zurna ekibinin Ege ve Yörük havaları eşliğinde halay çekti.

İskele Mahallesi Akdeniz'deki Kumluk Plajı'ndan 3 ayrı testiye doldurulan deniz suyu Atatürk Caddesi, Sevgi Yolu, Denizliler Sitesi, Azmak Boyu, Kızlan Yel Değirmenleri, Çeşmebaşı Meydanı ve Kez Tepesi geçilerek yapılan yürüyüşün ardından, Ege'deki Gökova Körfezi Katyalı Sahili'ne dökülerek, iki denizin bir kez daha buluşması sağlandı.