Livaneli Vakfı ve Bodrum Belediyesi tarafından ilki bu yıl düzenlenen Akdeniz Edebiyat Günleri "Edebiyat ve Çevre" temasıyla başlıyor.

Akdeniz Edebiyat Günleri başlıyor

BİRGÜN EGE

Bodrum Belediyesi ve Livaneli Vakfı’nın ev sahipliği ile birbirinden kıymetli konukların katılacağı Akdeniz Edebiyat Günleri başlıyor. Geleceğin değil bugünün en önemli sorunlarının başında gelen küresel iklim krizinin neden olduğu felaketlere dikkat çekmek ve çevre konusunda daha güçlü bir farkındalık ve duyarlılık oluşturmak amacıyla, etkinliğin teması, "Edebiyat ve Çevre" olarak belirlendi.

Küresel iklim değişikliği krizi karşısında “Edebiyat Ne Yapabilir?” ve “Bu Önemli Eşikte Yazarlar Ne Yapmalıdır?” sorularına yanıtların aranacağı oturumlarla gerçekleşecek olan etkinlik 15-16 Nisan’da Bodrum Ramada otelde yapılacak.

Zülfü Livaneli, Almanya Kültür ve Medya Bakanı, Claudia Roth, Sosyalist Enternasyonal Başkanı, Yunanistan Eski Başbakanı Yorgo Papandreou’nun açılış konuşmalarını yapacak. Zeynep Oral, Buket Uzuner, Zeynep Göğüş, Mehmet Y. Yılmaz, Ayşe Arman, Anna Pataki iki bölüm olarak planlanan oturumlarda konuşacaklar.

Edebiyatın çevre sorunlarıyla ilgili farkındalığa olan katkısının öne çıkarılmak istendiği bu projede, “Barış, Özgürlük ve Daha İyi Bir Hayat Arayışında Bir Rehber Olarak Edebiyat”ın rolü de konuşulacak konular arasında. Her çağda, hiçbir sorun karşısında sessiz kalmayan edebiyatın, çevre konusunda da nasıl güçlü bir ses ve yol gösterici olabileceğinin katılım sağlayan dinleyicilerle birlikte tartışılacağı “Akdeniz Edebiyat Günleri” iki gün sürecek.

Etkinliğin son günü olan 16 Nisan akşamı, Bodrum Kalesi Batı Hendeği’nde Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın doğum günü olan 17 Nisan’ın ‘Dünya Merhaba Günü’ olarak ilan edileceği tanıtım gecesinde, Bodrum Belediyesi tarafından Zülfü Livaneli’ye de ‘Bodrum’un Daimi Kültür Sanat Elçisi’ beratı verilecek.