Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversite yerleşkesi içerisinde bulunan sokak köpeklerinin öğrenci, öğretim üyeleri ve hastaneye gelen hastalara saldırdığını belirterek “Hayvanlara asla eziyet etmiyoruz. Ama sayılarını azaltmamız gerekiyor” dedi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü: Kampüsteki köpeklere eziyet etmiyoruz ama sayılarını azaltmamız lazım
Fotoğraf: Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan, kampüs içerisinde 200’e yakın sokak köpeği nedeniyle her ay 35-40 ısırık vakası olduğunu söyleyerek “Hayvanlara asla eziyet etmiyoruz. Ama sayılarını azaltmamız gerekiyor” dedi.

İHA'nın aktardığına göre, Rektör Özkan, Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde bulunan sokak köpeklerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özkan, üniversite çevresine yapılan tel çitlerin kesildiğini belirterek “Kampüsümüz çok yeşil ve güzel ama insanlar burayı barınak olarak görüyorlar. Dışarıdan arabayla içeri girip köpekleri bırakıp gidiyorlar. Bizim bunu bitirme şansımız yok. Üniversitenin çevresine yapılan tel çitlerimiz bile kesilmiş. Nasıl başa çıkacağımızı bilmiyoruz, 200 köpeğimiz var. Bir kısmı bazen agresifleşebiliyor. Nasıl başa çıkacağımızı bilemiyoruz. Belediyeler yardım ediyor ama zor bir süreç. Hiçbir hayvana zarar vermiyoruz” dedi.

Yerleşke içerisinde bulunan köpek sayısının azaltılması gerektiğini ifade eden Özkan, “Öğrenciler, öğretim üyeleri, hastalar saldırıya uğruyor. Bir şekilde kısırlaştırmaya başladık. Ama eğer halk gelip köpekleri buraya bırakırsa bu işin sonu yok, zor bir süreç olacak. Belediyelerin yanında halkımızın da desteklemesi lazım. Hayvanlara asla eziyet etmiyoruz. Ama sayılarını azaltmamız gerekiyor” diye konuştu.

Hiçbir canlıya zarar vermelerinin söz konusu olmadığını kaydeden Özkan, “Benim de evimde 2 köpeğim var. Bir cana zarar vermem mümkün olamaz. Asla zarar vermeden hayvan sayısını azaltmak lazım” açıklamasında bulundu.