Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun önergesi oy birliğiyle kabul edildi. Böylece Akhisar'da havai fişek kullanımı yasaklandı.

Akhisar'da havai fişek kullanımı yasaklandı

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun Belediye Meclisi'ne ağustos ayı toplantısında sunduğu önerge, oy birliği ile kabul edildi ve Akhisar’da havai fişek kullanımı yasaklandı. B

aşkan Dutlulu, “Hem doğayı hem de canlıları tehdit eden havai fişekleri şehrimizde uzun süredir kullanmıyorduk. Yangın riskini en aza indirmek ve doğal yaşamı korumak için böyle bir karar aldık. Vatandaşlarımızın da bu konuda anlayış göstereceğine inanıyorum” dedi.

Meclisten yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Son günlerde gelen yangın haberlerini derin bir üzüntüyle takip etmekteyiz. Hava sıcaklıklarının artması ve rüzgarın da etkisiyle yangın riski daha da ciddi bir hal almaya başlamıştır. Bu sebeple özellikle rüzgarlı havalarda, bitki örtüsüne yakın yerlerde yangınlara sebep olma ihtimali yüksek olan havai fişekler ile ilgili, Akhisar sınırları içerisinde gerçekleştirilmesi muhtemel havai fişek vb. faaliyetlerinin hem olası yangın risklerini ortadan kaldırmak hem de çıkardığı yüksek ses açısından vatandaşlarımızın ve gökyüzündeki canlıların sağlığına oluşturacağı ciddi tehditlerin önüne geçebilmek amacıyla tüm alanlarda (eğlence, düğün asker uğurlaması vb) yasaklanmasını bilgilerinize arz ederim.”