Akhisar’da mahalle kreşlerine büyük ilgi
Fotoğraf: BirGün

BirGün EGE

Akhisar Belediyesi tarafından faaliyete başlatılan mahalle kreşlerinde, yurttaşlar işe gittiklerinde çocuklarını güvenilir ellere emanet edebiliyor. Çocuklar da müzik, resim, yabancı dil eğitimi ve çeşitli kültürel eğitimleri alabiliyor. Modern ve temiz salonları bulunan, miniklerin tüm ihtiyaçlarının karşılandığı kreşler Efendi, Hürriyet ve Seyitahmet mahallelerinde hizmete devam ediyor.

Ücreti normal kreşlere göre yarı yarıya daha düşük olan mahalle kreşlerinde toplam 95 öğrenci eğitim alırken, 14 öğretmen ve 4 yardımcı personel titizlikle çalışmalarını sürdürüyor.

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Şehrimizin çocuklarına verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirmeye devam ediyoruz. Özellikle geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha sağlıklı eğitim almaları için kazandırdığımız mahalle kreşlerimiz halkımızdan tam not aldı ve sürekli olumlu yorumlarla karşılaşıyoruz. Biz her zaman, en güzel yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu savunduk ve çalışmalarımızı bu doğrultuda gerçekleştirdik. Bundan sonra da 7’den 70’e halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.