Giresun’un Eynesil ilçesinde şüpheli şekilde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan’ın, eski Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin şikâyetleri gerekçe gösterilerek akıl hastanesine yatırıldığı ortaya çıktı. Şaban Vatan’ın ulaştığı mahkeme tutanağına göre, Vatan’ın akıl hastanesine yatırılmasına gerekçe olarak, Somuncuoğlu ve Canikli’nin şikâyetleri gösterildi. Kızının mezarı başında […]

Akıl hastanesi kararının ardında AKP’liler var

Giresun’un Eynesil ilçesinde şüpheli şekilde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan’ın, eski Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin şikâyetleri gerekçe gösterilerek akıl hastanesine yatırıldığı ortaya çıktı.

Şaban Vatan’ın ulaştığı mahkeme tutanağına göre, Vatan’ın akıl hastanesine yatırılmasına gerekçe olarak, Somuncuoğlu ve Canikli’nin şikâyetleri gösterildi. Kızının mezarı başında açıklama yapan Vatan, duruma ve savcılığa tepki göstererek adalet talebini yineledi.

Rabia Naz Vatan 2018 Nisan ayında evinin önünde ağır yaralı bulunup kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Rabia Naz’ın ölümü kayıtlara intihar olarak geçmişti. Kızının intihar etmiş olamayacağını düşünen baba Şaban Vatan ise emniyet ve savcılığı olayı soruşturması için bir türlü harekete geçirememesi üzerine, olayı tek başına araştırmaya girişmişti. Vatan, araştırmaları sonucu kızının ölümünde ona çarpan siyah bir araç olduğu ve aracın Eynesil’in eski AKP’li Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun yeğeni aracın kullanıldığını tespit etmiş, savcılığa bildirimde bulunmuştu.

Baba Şaban Vatan, soruşturmayı Giresunlu etkili siyasilerin durdurmuş olabileceğini ve delillerin de karartıldığını düşünüyor. Babanın iddiasına göre AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli ve AKP’li vekil Cemal Öztürk de işin içinde.