Tüm ülke İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı’ndaki 6 yaşındaki çocuğun istismarı skandalıyla çalkalanırken AKP’li Üsküdar Belediyesi yine gerici dernek ve vakıflarla protokol imzalayacak. Belediye Nakşibendi Tarikatı’yla bağlantılı Ferşad Vakfı ile Madımak Katliamı sanıklarının avukatlığını yapan Sarıoğlu’nun derneğine bina tahsis edecek.

Akıllanmıyorlar, desteklerini esirgemiyorlar: AKP'nin vakıf kıyağı devam ediyor!
AKP’li Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen Ferşad Vakfı’nı ziyaret etmişti.

İsmail ARI

İktidar gerici dernek ve vakıflarını desteklemeyi sürdürüyor. İstanbul’daki AKP’li Üsküdar Belediyesi yine iki gerici dernek ve vakıfla protokol imzalamak için Belediye Meclisi’nden yetki aldı.

Üsküdar Belediye Meclisi’nin aralık ayı oturumunda, Nakşibendi Tarikatı’yla bağlantılı olduğu bilinen Ferşad Vakfı ile protokol imzalamak üzere AKP’li Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e yetki verilmesi istendi. Protokol kapsamında İcadiye Mahallesi’nde bulunan ve Üsküdar Belediyesi’nin Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden 21 yıllığına kiraladığı taşınmaz Ferşad Vakfı’nın kullanımına bırakılacak. Vakfın taşınmazı “Sosyal ve kültürel amaçlı faaliyetlerde kullanacağı” belirtildi. Vakıf ismini de Nakşibendi Tarikatı’nın önemli simlerinden biri olan “Hacı Ferşat Efendi”den alıyor.

AKP’Lİ BAŞKAN: ‘DESTEĞİMİZİ ESİRGEMİYORUZ’

Ayrıca AKP’li Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen’in sosyal medya hesabında 2019 yılında yaptığı paylaşımda Ferşad Vakfı’nın açılışını yaptığını ifade etmesi dikkat çekti. Türkmen yaptığı paylaşımda, “Osmanlı’da vakıf, bir malı Allah’ın malı olmak üzere ferdi mülkiyetten çıkartarak insanların faydasına sunmaktır. Biz de bu yüzden vakıflarımıza desteğimizi esirgemiyoruz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Ferşad Vakfı hayırlara vesile olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

akillanmiyorlar-desteklerini-esirgemiyorlar-akp-nin-vakif-kiyagi-devam-ediyor-1097872-1.

MADIMAK SANIKLARININ AVUKATIYDI

Belediye bir de Çağırgan İlim Kültür ve Eğitim Derneği’yle de protokol imzalayacak. Derneğin başkanı Fuat Sağıroğlu ise Madımak Katliamı sanıklarının avukatlığını yapmıştı. Ayrıca Sarıoğlu eski Sultanbeyli Belediye Başkanı Yahya Karakaya ve Necmettin Erbakan’ın “kayıp trilyon” davasının sanığı Süleyman Mercümek’in avukatıydı. Bu dernekle de imzalanacak protokol kapsamında Ahmediye Mahallesi’nde yer alan taşınmaz, “Derneğin belediye ile birlikte yürütecekleri eğitim ve kültür faaliyetleri çalışmalarını gerçekleştirmek amacıyla ve ortak iş birliği kapsamında” kullanılacak.
Her iki teklifte CHP’li meclis üyelerinin itirazlarına rağmen AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi.

ONLARCA VAKIF VE DERNEĞE TAHSİS…

Üsküdar Belediye Meclisi’nin CHP’li Meclis Üyesi avukat Ayça Betül Kını Mete ise BirGün’e yaptığı değerlendirmede, “Üsküdar halkının malı olan gayrimenkullerin bu tarz vakıf, tarikat ve derneklere kullandırılmasını uygun bulmuyoruz. Ülke gündeminde büyük bir infial yaratan bir olayla karşı karşıyayız. Günlerdir bir tarikat yöneticisinin kızını evlilik adı altında cinsel istismara maruz bırakmasını konuşuyoruz. Bu gerçek gözümüzün önündeyken her türlü denetimden uzak, bu tarz dernek ve vakıflarla işbirliği yapılması Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in üzerinde bir kara leke olarak kalacaktır" dedi.

Avukat Ayça Betül Kını MeteAvukat Ayça Betül Kını Mete

Avukat Ayça Betül Kını Mete şöyle devam etti:

"Göreve geldiğimiz 2019’dan beri onlarca vakıf ve derneğe onlarca yer tahsis edildi. Örneğin bir park alanı Aziz Mahud Hüdayi Vakfı’na verildi. Binaları bu tür dernek ve vakıflara tahsis edilmesindense üniversite öğrencileri için yurt veya kreş yapılmalı. Bu binalar ne tür faaliyet yürüteceği belli olmayan vakıf ve derneklere verilmek yerine kadın sığınma evi de yapılabilir. Ayrıca imzalanacak protokollerin içeriğini de bilmiyoruz. Meclisten geniş yetkileri alıyorlar. Bununla ilgili da dava açacağız”